ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:56
 

Μάρκος Κυπριανού: Επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ

Το συμβουλευτικό σώμα αποτελείται από πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΔΗΚΟ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ο πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού αναλαμβάνει επικεφαλής του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος του Κέντρου.

Το εν λόγω συμβουλευτικό σώμα αποτελείται από πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΔΗΚΟ. Ο ρόλος του είναι καθαρά συμβουλευτικός καθώς τα μέλη του θα δίνουν τις δικές τους συμβουλές και εκτιμήσεις γύρω από τις εξελίξεις στο κυπριακό και ενεργειακά θέματα.

Η πρώτη συνεδρία έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην παρουσία του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και άλλων στελεχών της ηγεσίας.

Το συμβουλευτικό αυτό σώμα συστάθηκε πρόσφατα, με το καταστατικό συνέδριο του ΔΗΚΟ τον περασμένο Μάιο. Στο πολιτικό συμβούλιο του ΔΗΚΟ συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί, Κυριάκος Χριστοφή, Αντώνης Πασχαλίδης, Αντώνης Μιχαηλίδης, Κώστας Πετρίδης, οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Παναγιώτου, Σοφοκλής Φυττής, Οδυσσέας Δημητρίου, Πέτρος Στυλιανού.

 Κατά τη διάρκεια της πρώητς συνεδρίας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και αναφέρθηκε στις πληροφορίες που δημοσιεύονται και αφορούν το ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσης για το κυπριακό του ΓΓ του ΟΗΕ.

«Στα αποσπάσματα της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979 για το κυπριακό και καμία αναφορά στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το κυπριακό. Μοναδικά σημεία αναφοράς για τον ΓΓ του ΟΗΕ, είναι το Κοινό Ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και τα τεκταινόμενα της πενταμερούς διάσκεψης στο Crans Montana», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως σημείωσε  «επικρίνει ο κ. Γκουτέρες, τη δημόσια ρητορική στο νησί, όπως αναφέρει, χωρίς όμως να προσδιορίζει την προκλητική και απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, στην ΑΟΖ, στα Στροβίλια, στη Δένεια. Η Τουρκία μένει και πάλι στο απυρόβλητο και η πειρατική της συμπεριφορά εξισώνεται με τις δηλώσεις της Ε/κ πλευράς», σχολιάζοντας και το θέμα τις εξελίξεις γύρω από την κινητή τηλεφωνία.

«Όταν στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμφωνούσε με τον κατοχικό ηγέτη για το λεγόμενο ‘‘ΜΟΕ’’ για την κινητή τηλεφωνία, το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε ότι το μέτρο αυτό, από τη στιγμή που παραβιάζει νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να εφαρμοστεί θα έπρεπε είτε να υποβαθμιστεί η τηλεπικοινωνιακή αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, που, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα έχει ακριβώς το ίδιο καθεστώς όπως η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και οι εταιρίες που λειτουργούν παράνομα στο ψευδοκράτος, είτε να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος, καθώς η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και κάθε εταιρία που λειτουργεί παράνομα στα κατεχόμενα, θα συνάψουν συμφωνία με κάποιο τρίτο πάροχο. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Αυτό το λεγόμενο ‘‘μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης’’, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εισηγήθηκε ως Πρόεδρο του Πολιτικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος, τον κ. Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος αποδέχτηκε «την τιμή», όπως είπε.

Μιλώντας ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Μάρκος Κυπριανού είπε ότι η Κύπρος, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, βιώνει και επηρεάζεται από τα κοινά ευρωπαϊκά ζητήματα, τα οποία προστίθενται στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής και φυσικά λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που έπληξε τον τόπο μας.
«Τόσο η Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως ο τόπος μας, χρειάζονται λύσεις. Λύσεις, που δεν μπορεί να προσφέρει ο λαϊκισμός ή ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός. Λύσεις, που μπορεί να προσφέρει μόνο η φιλοσοφία του κεντρώου χώρου. Και ο κύριος και αυθεντικός εκφραστής αυτής της φιλοσοφίας είναι το κόμμα μας, το ΔΗΚΟ. Οι πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας μπορούν να τύχουν σωστής διαχείρισης μόνο με πολιτικές ισορροπημένες, που θα θέτουν ως προτεραιότητα την κοινωνική ευαισθησία, που θα έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο, που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη χωρίς ιδεοληπτικά βαρίδια, και που θα αντιμετωπίζουν τη γραφειοκρατία. Το ΔΗΚΟ έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι πιστεύει στον διάλογο, προωθεί τη συναίνεση, προάγει τη μετριοπάθεια και αποφεύγει τις ακρότητες.

Εξάλλου, γι’ αυτό όποτε κυβέρνησε το Δημοκρατικό Κόμμα, ήταν χρυσές εποχές για την Κύπρο», είπε ο Μάρκος Κυπριανού και κατέληξε, απευθυνόμενος στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου:
«Είμαι βέβαιος ότι η σοφία σας, οι γνώσεις και η εμπειρία σας, συσσωρευμένες σ’ αυτό το σώμα του Πολιτικού Συμβουλίου, θα συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε το κόμμα μας να συνεχίσει να διαδραματίζει τον σημαντικό του ρόλο στην πολιτική ζωή της Κύπρου με στόχο το κοινό καλό του λαού μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Το όνομά μου είναι ο Κέλος από την Ελλάδα και είμαι χαρούμενος εδώ γιατί έχω δανεισμό 50.000 ευρώ από ...»
Κέλος  |  08:07

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Οι τουκοκυπρια κατεχουν τα σπιτι μας, επιβουλεύονται καθημερινα την οντοτητα μας, μας πολεμουν παντιοτροπως ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:20

Η παρέμβαση της Κύπρου στη ΓΣ του ΟΗΕ για το καθεστώς των Βάσεων

«Ο Γ. Εισαγγελεας που παιζει τον μαγκα εχει σκεφτει τι τρομερο προβλημα μπορει να δημιουργησουν οι υπουλοι ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  23:49

Δεν ικανοποιήθηκαν οι Αξιόγραφοι από την συνάντηση με Αναστασιάδη

«Δηλαδή φίλοι αξιόγραφοι, αναμένετε να δείξουν ανθρωπιά ο ΠτΚΔ και ο ΥΠΟΙΚ του? Για όνομα του Θεού!! ...»
ΑΚΑ  |  21:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X