ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαυρογιάννης: Οι τιμές των προϊόντων δεν καλύπτουν τα έξοδα των παραγωγών

ΚΥΠΕ

Οι τιμές των προϊόντων δεν καλύπτουν τα έξοδα των παραγωγών, δήλωσε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία από χθες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Ο κ. Μαυρογιάννης σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά στη Δερύνεια και δήλωσε πως "ήταν μια πολύ σημαντική επίσκεψη, είδαμε πάρα πολλούς παραγωγούς από διάφορα μέρη της Κύπρου που συγκεντρώνονται εδώ, αλλά ήταν εμφανές ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στον τομέα".

Οι τιμές των προϊόντων είπε, δεν καλύπτουν καθόλου τα έξοδα των ανθρώπων και βρίσκονται οι περισσότεροι σε απόγνωση και σκέφτονται ποιο είναι το μέλλον του τομέα αυτού. "Εμείς θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πω ότι είναι μεγάλη η θυσία αυτών των ανθρώπων. Εκτιμούμε το τι κάνουν για να κρατηθούν. Το τι κάνουν για τις οικογένειες τους, για τον τόπο και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να ζουν στις περιοχές που ζουν και στον τομέα της γεωργίας και της γεωργικής παραγωγής να διαδραματίζει πλήρως τον ρόλο του στην κυπριακή οικονομία", δήλωσε.

Για εμάς, είπε, "η διατήρηση των αγροτών, της αγροτικής ζωής, γενικότερα της γεωργίας μας, της κτηνοτροφίας μας, των βιοτεχνιών και της μεταποίησης αποτελεί βασική προτεραιότητα και βασική συνισταμένη του οικονομικού μοντέλου που θα επιδιώξουμε να έχουμε στον τόπο".

Σε σχέση με τις αυξήσεις τιμών, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως οι παραγωγοί αναγκάζονται να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους. "Αλλά αμφιβάλλω κατά πόσον ακόμη και με τις αυξημένες τιμές μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος παραγωγής", είπε. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα η ακρίβεια, οφείλεται και σε παράγοντες όπως η τιμή των καυσίμων, όπως οι τιμές των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων κ.λπ. και είναι πολύ σημαντικό να γίνουν εκείνες οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν να υπάρχει μια αντιστοιχία ανάμεσα στο κόστος παραγωγής και στις τιμές, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος γενικότερα στην περιοδεία του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είπε πως η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είναι μια από τις ακριτικές περιοχές του τόπου μας οι άνθρωποι παλεύουν με νύχια και με δόντια για να ζήσουν και να κρατηθούν. "Θα έλεγα με ένα μεγάλο βαθμό επιτυχίας υπό τις περιστάσεις, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουμε και μια σειρά από προβλήματα που οφείλονται κυρίως στο ότι η περιοχή είναι σχεδόν εγκλωβισμένη, έχουμε τα θέματα της πράσινης γραμμής των Στροβιλιών, της Δερύνειας, όλη η περιοχή ασφυκτιά για να μπορέσει να αποδώσει και να αναπνεύσει περισσότερο", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ακόμη ένας προφήτης!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση