ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαυρογιάννης: Το επίπεδο της Υγείας, αντανακλά το επίπεδο του πολιτισμού μας

Σημαντικά ζητήματα της δημόσιας υγείας στο επίκεντρο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του Α. Μαυρογιάννη

ΚΥΠΕ

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Κύπρο, με έμφαση στο ΓεΣΥ, την ανάγκη θωράκισης του και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών αναπτύχθηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο: Κύπρος. Υγεία για όλους, που διοργανώθηκε από το Εκλογικό Επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Εκλογικό Επιτελείο Μαυρογιάννη, ενώπιον του ανεξάρτητου υποψηφίου, «κατατέθηκαν απόψεις και εισηγήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα μελετηθούν για να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του».

Μεταξύ άλλων, «τονίστηκε η ανάγκη για δημιουργία δημόσιου ογκολογικού κέντρου, κέντρων ψυχικής υγείας σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία, η ανάγκη για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσηλευτών αλλά και το πρόβλημα υποστελέχωσης που παρατηρείται». Τέθηκαν επίσης, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένες περιοχές, με την ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την έλλειψη προσωπικού.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι η υγεία αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο ένα σύγχρονο κράτος, έχει υποχρέωση να παρέχει στους πολίτες του σημειώνοντας ότι «ο τρόπος διαχείρισης της υγείας αλλά και το επίπεδο σχέσης των πολιτών με αυτή αντανακλά το επίπεδο πολιτισμού κάθε σύγχρονης κοινωνίας".

Συνεχίζοντας, έθεσε ενώπιον των παρευρισκόμενων τους στόχους και τις προτεραιότητες που θα θέσει μια δική του διακυβέρνηση στον τομέα της υγείας.

Οπως είπε ο κ. Μαυρογιάννης, «στοχεύουμε στο συνεχή εκσυγχρονισμό του τομέα υγείας μακριά από 'οικονομικίστικες', προσεγγίσεις, αλλά μέσα από φρόνιμη οικονομική διαχείριση όλων των πόρων, μέσα από σωστούς στρατηγικούς σχεδιασμούς με ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες».

Διαβεβαίωσε ότι «έχοντας ως συμμάχους και συνοδοιπόρους τους λειτουργούς της υγείας, θα εργαστούμε για την βελτίωση του ΓεΣΥ και την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση