ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με απειλές οι τοποθετήσεις Ερντογάν για την επίθεση στο τέμενος της Λάρνακας

Μήνυμα και από τον εκπρόσωπο του ΑΚΡ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης πριν από λίγες ώρες πραγματοποιήσαν τοποθετήσεις για τις πληροφορίες περί επίθεσης στο τέμενος που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Λάρνακας.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο «Haber 7», λίγο πριν την αναχώρηση του για το επίσημο ταξίδι του στο Κατάρ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε σε σχετικό ερώτημα Τούρκου δημοσιογράφου.

«Δυστυχώς, πραγματοποιήθηκε μια επίθεση εναντίον του τεμένους μας στη Λάρνακα. Αυτή η επίθεση στην Κύπρο δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο φίλος μας ο Ομέρ (Τσελίκ), ο εκπρόσωπος του κόμματος μας, πραγματοποίησε ξεκάθαρη τοποθέτηση γι' αυτό το θέμα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του, ο κ. Ερντογάν ανάφερε τα εξής: «Ο κ. Τατάρ και εμείς στις δηλώσεις μας ζητήσαμε να τερματιστούν τέτοιου είδους σαμποτάζ στους ναούς μας, διαφορετικά θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα. Διεξάγουμε κάθε είδους ενέργεια για τον εντοπισμό των δραστών που κρύβονται πίσω από την επίθεση. Έχουμε 6 τεμένη στην Κύπρο, για την ασφάλεια των οποίων ευθύνεται η διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Περιμένω από τους ίδιους να παρέχουν την ίδια διαβεβαίωση για την ασφάλεια των τεμενών με αυτήν που παρέχουμε εμείς για τις εκκλησίες».

Για την νέα εξέλιξη, δια μέσου του «Twitter», ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ δήλωσε το εξής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο Μεγάλο Τζαμί της Λάρνακας. Η ε/κ κυβέρνηση δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα κατά αυτών των επιθέσεων, γεγονός που είναι ενδεικτικό της ισλαμοφοβίας και της εχθρότητας για τους Τούρκους».

Σημειώνεται ότι για την τελευταία εξέλιξη, η οποία βρήκε αντίκτυπο στον τ/κ και τουρκικό τύπο, τις προηγούμενες ώρες τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι της τ/κ ηγεσίας, ο Μουφτής της Κύπρου και η διοίκηση του ΕΒΚΑΦ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση