ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με αυτόνομη κάθοδο και η ΕΔΕΚ

Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας για τις ευρωεκλογές

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Μετά το «όχι» που έλαβε η ΕΔΕΚ από τη ΔΗ.ΠΑ δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες επιλογές συνεργασίας με στόχο ένα δυνατό ψηφοδέλτιο που θα συμβάλει στην εξασφάλιση έδρας για το κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ειδικά στην κρίσιμη μάχη που δίνει το κόμμα με άλλες δυνάμεις για την κατάκτηση της τελευταίας έδρας.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος θέλοντας να έχει εικόνα για τις προθέσεις της ΔΗ.ΠΑ πριν καταθέσει οποιαδήποτε πρόταση ενώπιον των συλλογικών οργάνων του κόμματος, βολιδοσκόπησε τον Μάριο Καρογιάν κατά πόσο προτίθεται να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσουν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

Ωστόσο το ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης ότι τα δύο κόμματα τοποθετούνται σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν άφησε περαιτέρω περιθώρια συζήτησης για συνεργασία.

Πάντως το γεγονός ότι οι μεν ανήκουν στους Φιλελεύθερους και οι δε στους Σοσιαλδημοκράτες δεν είναι το μόνο εμπόδιο, μιας και όπως υποστηρίζουν άνθρωποι εντός ΔΗ.ΠΑ δεν θέλει το κόμμα να επωμιστεί τις θέσεις της ΕΔΕΚ, που σχοινοβατεί μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και των δικών της, που σε κάποιες περιπτώσεις κρίνονται απόλυτες και ακραίες.

Τώρα αυτό που εκκρεμεί είναι η φιλοσοφία με την οποία το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών θα καταρτίσει το ευρωψηφοδέλτιο του. Το θέμα θα συζητηθεί στη Κ.Ε του κόμματος στις αρχές Οκτωβρίου χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πέσουν κάποια ονόματα στο τραπέζι.

Πάντως στόχος του κόμματος είναι να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο γυναίκες αλλά και εκπρόσωποι της νέας γενιάς, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα γίνει προσέγγιση και σε ανεξάρτητες προσωπικότητες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ψηφοφόρους από χώρους που επίσης θα κονταροχτυπηθούν για την ίδια θέση.

Όλα τα πρόσωπα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο , θα συζητηθούν στο Πολιτικό Γραφείου του κόμματος και στη πορεία συγκεκριμένη πρόταση με τα έξι πρόσωπα που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα τεθεί ενώπιον της Κ.Ε του κόμματος προς έγκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση