ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με ηλεκτρικά οχήματα θα διακινούνται οι κρατικοί αξιωματούχοι

Το Υπουργικό ακύρωσε προηγούμενο διαγωνισμό

ΚΥΠΕ

Με ηλεκτρικά οχήματα θα διακινούνται πλέον οι κρατικοί αξιωματούχοι αφού το Υπουργικό Συμβούλιο ακύρωσε προηγούμενο διαγωνισμό καθώς πλέον οι ανάγκες και προδιαγραφές έχουν αλλάξει.

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι κατέθεσε εισήγηση, η οποία και εγκρίθηκε, όπως το κράτος προχωρήσει στην ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την αγορά 32 υβριδικών οχημάτων με προαίρεση για αγορά άλλων τριών.

«Για τις νέες προδιαγραφές θα ακολουθηθεί το πρότυπο για την αγορά 29 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων συν 3 υβριδικών plug-in hybrid, συν ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος συν ακόμη 2 υβριδικών ως προαίρεση», ανέφερε.

Εξήγησε ότι σκοπός αυτής της αλλαγής των προδιαγραφών είναι να προμηθευτεί το κράτος με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων και «να προσαρμοστούμε έτσι στις προθέσεις του κράτους για την πράσινη μετάβαση και ταυτόχρονα οι προδιαγραφές θα παραπέμπουν σε οχήματα που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό».

Σύμφωνα με τον Υπουργό η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει επιπρόσθετα και μείωση στο κόστος αγοράς των οχημάτων αυτών και η συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι σχεδόν μηδενική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση