ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λένε mea culpa οι βουλευτές, αλλά δεν γνώριζαν για απόδοση τιμών σε Μιχαηλίδη

Ρίχνουν το βάρος της ευθύνης σε Συλλούρη για την απόδοση τιμών στην Ολομέλειας στον πρώην υπουργό Εσωτερικών και καταδικασθέντα για διαπλοκή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης το γεγονός ότι η Βουλή τίμησε στην τελευταία ολομέλεια την μνήμη του πρώην υπουργού Εσωτερικών και πρώην βουλευτή Ντίνου Μιχαηλίδη.

Αν και είθισται στη βουλή να τιμούνται πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν αποβιώσει, αυτή τη φορά ο φόρος τιμής θεωρήθηκε ατυχής δεδομένου ότι ο κ. Μιχαηλίδης είχε καταδικαστεί το 2015 για σκάνδαλο διαφθοράς και συγκεκριμένα για τα TOR M1 μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Τα κόμματα πάντως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μέσω αναρτήσεων και επιστολών αναφέρουν πως πιάστηκαν απροετοίμαστοι. Το ΑΚΕΛ απέστειλε την επόμενη μέρα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δημήτρη Συλλούρη, ενώ στελέχη του ΔΗΣΥ, μετά και τις αντιδράσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν πως η κίνηση απόδοσης τιμών ήταν λανθασμένη. Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε μέσω ανάρτησής του πως αυτό αποτελούσε πάγια τακτική της βουλής για βουλευτές που είχαν καταδικαστεί από την κυπριακή δικαιοσύνη. 

Διαφώνησε μέσω επιστολής το ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ, μέσω επιστολής που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ζήτησε στο μέλλον, όταν πρόκειται για παρόμοιες περιπτώσεις να τυγχάνει ενημέρωσης το κόμμα και να υπάρχει συνεννόηση των κοινοβουλευτικών ομάδων, ούτως ώστε αυτές να μην βρίσκονται προ τετελεσμένων.«Κατανοούμε ότι η απόδοση τιμής έχει καταστεί εθιμική διαδικασία και ακολουθείται σε όλες τις περιπτώσεις» αναφέρεται στην επιστολή «εντούτοις στην προκειμένη περίπτωση ως ΑΚΕΛ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός τοι ο συγκεκριμένος διατελέσας βουλευτής αντιμετώπισε ποινικές κατηγορίες κι τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για σκάνδαλο διαφθοράς». Όπως σημειώνεται στην επιστολή «κρίνουμε ότι για να αποδίδονται τιμές στο όποιο δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του δημοσίου βίου του».

Για την απόδοση τιμών διαφώνησαν κι άλλα στελέχη του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως βρέθηκαν εν πολλοίς προ τετελεσμένων.


Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο ΔΗΣΥ, μετά και τις αντιδράσεις πολλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου χαρακτήρισε λάθος την κίνηση, σημειώνοντας πως όσο απροετοίμαστος κι αν ήταν θα έπρεπε να αντιδρούσε διαφορετικά, είτε αποχωρώντας, είτε μένοντας καθήμενος.
Την στάση του κ. Δημητρίου μέσω ανάρτησης στο twitter ακολούθησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΕΔΕΚ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X