ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με την καθυστέρηση στις δίκες συνδέει την υπόθεση «Al Jazeera» ο Μαππουρίδης

«Στην πράξη, οι κατηγορούμενοι έχουν δίκαιο να επικαλούνται πάροδο εύλογου χρόνου», είπε στη ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο γνωστός νομικός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε ένα πρόβλημα της Κύπρου, την καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων, αναφέρθηκε ο γνωστός νομικός, Ρίκκος Μαππουρίδης, μετά την αναστολή της ποινικής υπόθεσης, που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου «Al Jazeera» (Αλ Τζαζίρα), όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Ο κ. Μαππουρίδης τόνισε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ότι πριν από δύο εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Κύπρο για καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων και παραβίαση του εύλογου χρόνου, προσθέτοντας ότι στην υπόθεση του «Al Jazeera» υπήρξε εύλογος χρόνος, «όπου είχαμε ένα βίντεο, είχαμε οτιδήποτε τον Οκτώβριο του 2020 και φτάσαμε τον Οκτώβριο του 2023, και ακόμη δεν είχε ωριμάσει η υπόθεση για να ξεκινήσει η εκδίκαση. Επομένως στην πράξη, οι κατηγορούμενοι έχουν δίκαιο να επικαλούνται πάροδο εύλογου χρόνου».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποσύρθηκε, λόγω της αλλαγής της παρούσας σύνθεσης του Δικαστηρίου.

Εξάλλου, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου, οι οποίοι αντιμετώπιζαν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ