ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Mέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Λευτέρης Χριστοφόρου

Η θητεία του κ. Χριστοφόρου ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου 2022 και λήγει την 1η Νοεμβρίου 2028

ΚΥΠΕ

Το διορισμό του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ECA) για την Κύπρο, καθώς και το διορισμό νέου μέλους για τη Μάλτα, ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη το σώμα των Ευρωπαίων Ελεγκτών που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο.

Η θητεία του κ. Χριστοφόρου ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου 2022 και λήγει την 1η Νοεμβρίου 2028.

Ο Ευρωβουλευτής διορίζεται προς αντικατάσταση του Λάζαρου Λαζάρου μετά από πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης και έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Χριστοφόρου είναι Ευρωβουλευτής από το 2014 και τακτικό μέλος της επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον κυπριακό Τύπο, τη θέση του Ευρωβουλευτή αναμένεται να αναλάβει ως επιλαχούσα η πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε και ο διορισμός του Τζορτζ Χάιζλερ ως εκπροσώπου της Μάλτας στο ECA. Ο κ. Χάιζλερ, ο οποίος υπηρέτησε ως Επίτροπος Δεοντολογίας και Προτύπων στο δημόσιο βίο στη Μάλτα από το 2018, διορίζεται για θητεία που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2022 και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2028, προς αντικατάσταση του Λέο Μπρινκάτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση