ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά τα κινητά με κατεχόμενα παίρνουν σειρά οι ασφάλειες οχημάτων

Πρόταση Μουσταφά Ακιντζί για ενιαία ασφάλεια σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές

Newsroom K

Η θετική κατάληξη που είχε η άρση των επικοινωνιών, μέσω κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ ελευθέρων και κατεχόμενων περιοχών φαίνεται να είναι μόνο η αρχή για παρόμοια ζητήματα όπως τα καθεστώς με τις ασφάλειες των οχημάτων. Επί του προκειμένου η Τ/κ πλευρά έχει καταθέσει πρόταση για ενιαίο σύστημα ασφάλειας των οχημάτων. Πρόταση που υποβλήθηκε από τον Μουσταφά Ακιντζί κατά τη συνάντηση της 9ης Αυγούστου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εάν και εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη με τις ασφαλιστικές εταιρείες σε μια τέτοια περίπτωση τα οχήματα που περνούν στο κατεχόμενη κομμάτι της Κύπρου αλλά και αυτά των Τ/κ προς τις ελεύθερες περιοχές δεν θα χρειάζονται ξεχωριστεί ασφάλεια για τα οχήματά τους. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα οι Τ/κ εμφανίζονται θετική σε μια τέτοια προοπτική με τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουτζιού, να υποστηρίζει πως εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από την ε/κ πλευρά τότε θα υπάρξει αύξηση στη διέλευση από και προς τα κατεχόμενα.

Ο «πρόεδρος» της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών υποστήριξε πως η «πρόταση δεν είναι απλή και είναι δύσκολη η υλοποίηση της»

Το όλο θέμα αναμένεται να τύχει επεξεργασίας από τεχνικές επιτροπές οι οποίες θα έχουν επαφές με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ωστόσο ο «πρόεδρος» της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών Ραίφ Τσουκούροβαλι υποστήριξε πως η «πρόταση δεν είναι απλή και είναι δύσκολη η υλοποίηση της» προσθέτοντας ότι η ετοιμασία για την υλοποίηση της είναι «χρονοβόρα, δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε μέχρι και την υλοποίηση της αφού πρέπει να γίνουν αλλαγές στα συμβόλαια με τους πελάτες».

Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι και οι ασφαλιστικές εταιρείες και από τις δύο πλευρές θα έχουν ενστάσεις στο θέμα αυτό και διερωτήθηκε αν μπορεί ο Τ/κ να έχει ασφάλεια με ε/κ εταιρεία και να τον καλύπτει και στις κατεχόμενες περιοχές ή το αντίθετο ή ακόμα σε περίπτωση ατυχήματος σε ποιο δικαστήριο θα εξεταστεί η υπόθεση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση