ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:31
 

Μετά τα κινητά με κατεχόμενα παίρνουν σειρά οι ασφάλειες οχημάτων

Πρόταση Μουσταφά Ακιντζί για ενιαία ασφάλεια σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές

Newsroom K

Η θετική κατάληξη που είχε η άρση των επικοινωνιών, μέσω κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ ελευθέρων και κατεχόμενων περιοχών φαίνεται να είναι μόνο η αρχή για παρόμοια ζητήματα όπως τα καθεστώς με τις ασφάλειες των οχημάτων. Επί του προκειμένου η Τ/κ πλευρά έχει καταθέσει πρόταση για ενιαίο σύστημα ασφάλειας των οχημάτων. Πρόταση που υποβλήθηκε από τον Μουσταφά Ακιντζί κατά τη συνάντηση της 9ης Αυγούστου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εάν και εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη με τις ασφαλιστικές εταιρείες σε μια τέτοια περίπτωση τα οχήματα που περνούν στο κατεχόμενη κομμάτι της Κύπρου αλλά και αυτά των Τ/κ προς τις ελεύθερες περιοχές δεν θα χρειάζονται ξεχωριστεί ασφάλεια για τα οχήματά τους. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα οι Τ/κ εμφανίζονται θετική σε μια τέτοια προοπτική με τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουτζιού, να υποστηρίζει πως εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από την ε/κ πλευρά τότε θα υπάρξει αύξηση στη διέλευση από και προς τα κατεχόμενα.

Ο «πρόεδρος» της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών υποστήριξε πως η «πρόταση δεν είναι απλή και είναι δύσκολη η υλοποίηση της»

Το όλο θέμα αναμένεται να τύχει επεξεργασίας από τεχνικές επιτροπές οι οποίες θα έχουν επαφές με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ωστόσο ο «πρόεδρος» της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών Ραίφ Τσουκούροβαλι υποστήριξε πως η «πρόταση δεν είναι απλή και είναι δύσκολη η υλοποίηση της» προσθέτοντας ότι η ετοιμασία για την υλοποίηση της είναι «χρονοβόρα, δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε μέχρι και την υλοποίηση της αφού πρέπει να γίνουν αλλαγές στα συμβόλαια με τους πελάτες».

Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι και οι ασφαλιστικές εταιρείες και από τις δύο πλευρές θα έχουν ενστάσεις στο θέμα αυτό και διερωτήθηκε αν μπορεί ο Τ/κ να έχει ασφάλεια με ε/κ εταιρεία και να τον καλύπτει και στις κατεχόμενες περιοχές ή το αντίθετο ή ακόμα σε περίπτωση ατυχήματος σε ποιο δικαστήριο θα εξεταστεί η υπόθεση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X