ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μετακίνηση ψηφοφόρων: Ενέγραψε το θέμα στη Βουλή στο ΑΚΕΛ

Χαρακτηρίζει τη θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών απαράδεκτη και ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Αυτό που εξελίσσεται συνιστά επιχείρηση καλπονοθείας και οργανωμένης αλλοίωσης της βούλησης των ψηφοφόρων, φαινόμενα και πρακτικές πρωτόγνωρα στα πολιτικά χρονικά του τόπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ σε σχέση με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων. Προστίθεται ότι «το Υπουργείο οφείλει αμέσως να προχωρήσει και αυτεπάγγελτα σε ελέγχους και η Αστυνομία να διενεργήσει και να ολοκληρώσει τις έρευνες το συντομότερο δυνατόν, ώστε όσοι ευθύνονται να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη». Το κόμμα αναφέρει επίσης ότι έχει ήδη εγγράψει το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι από τις 3,5 χιλιάδες ενστάσεις που υποβλήθηκαν για τους συμπληρωματικούς εκλογικούς καταλόγους έγινε δεκτό το 41%. Ταυτόχρονα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή κομμάτων και υποψηφίων σε ψευδείς δηλώσεις τόπου κατοικίας, κάτι που έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες καταγγελίες που έγιναν από τη Δήμαρχο Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα για οργανωμένη απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού σώματος με μεταφορά ψηφοφόρων που δεν κατοικούν στη Λακατάμια.

Αυτό που εξελίσσεται συνιστά επιχείρηση καλπονοθείας και οργανωμένης αλλοίωσης της βούλησης των ψηφοφόρων, φαινόμενα και πρακτικές πρωτόγνωρα στα πολιτικά χρονικά του τόπου. Είναι απαράδεκτη η θέση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών ότι αυτά θα εξεταστούν μετά τις εκλογές. Το Υπουργείο οφείλει αμέσως να προχωρήσει και αυτεπάγγελτα σε ελέγχους και η Αστυνομία να διενεργήσει και να ολοκληρώσει τις έρευνες το συντομότερο δυνατόν, ώστε όσοι ευθύνονται να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Καλούμε επίσης και τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει προς την Αστυνομία και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αμέσως και όχι μετεκλογικά. Οι πολίτες δικαιούνται πριν πάνε στην κάλπη να γνωρίζουν ποιοι δεν σέβονται τις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Το ΑΚΕΛ έχει ήδη εγγράψει το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση