ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεταρρύθμιση ΤΑ: Στη χάραξη οδικού χάρτη προχωρούν YΠΕΣ - Ένωση Δήμων

Η νομοθεσία προϋποθέτει μία σειρά από διευθετήσεις, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη μέχρι το 2024

ΚΥΠΕ

Στη χάραξη οδικού χάρτη για τη Μεταρρύθμιση της ΤΑ προχωρούν Υπουργός Εσωτερικών και Ένωση Δήμων, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ενόψει και της παρουσίασης του Υπουργείου Εσωτερικών στους Δήμους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Μαΐου, στο Δημοτικό θέατρο Λατσιών.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων, υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ψηφίστηκε στις 3 Μαρτίου από την Ολομέλειας της Βουλής, προϋποθέτει μία σειρά από διευθετήσεις, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη μέχρι το 2024, χρονολογία που το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει ως ορίζοντα για την πλήρη εφαρμογή της.

Σκοπός της σημερινής συνάντησης, πέρα από τη χάραξη του οδικού χάρτη για την υλοποίηση της Μεταρρύθμισης, ήταν και η προετοιμασία για την παρουσίαση του Υπουργείου Εσωτερικών στους Δήμους. Την Ένωση Δήμων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της, Ανδρέας Βύρας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ζαχαρίας Κυριάκου, Κυριάκος Ξυδιάς και Σταύρος Σταυρινίδης και ο Γραμματέας της Ένωσης Δήμων, Μιχάλης Σωκράτους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατά την συνάντηση ο κ. Βύρας εξήρε τη σημασία μιας παραγωγικής και επιτυχούς μεταβατικής περιόδου για τη σωστή υλοποίηση της Μεταρρύθμισης και τόνισε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος, πρέπει να συνεχίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εργάζονται με ομαδικό πνεύμα, όπως αυτό συνέβη και κατά το στάδιο των διαβουλεύσεων για το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση