ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήνυμα προς δανειολήπτες έστειλε ο Αβέρωφ

«Οι τράπεζες δεν θα προχωρήσουν σε εκποίηση εάν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει κατά πόσον οι δανειολήπτες εμπίπτουν στους όρους του σχεδίου ΕΣΤΙΑ».

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μήνυμα προς τους δανειολήπτες έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι "θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια με υποθήκη την πρώτη και κύρια κατοικία τους. Έστω και εάν έλαβαν ή ενδεχομένως να πάρουν επιστολή για εκποίηση της κύριας κατοικίας, οι τράπεζες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε εκποίηση εάν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει κατά πόσον οι δανειολήπτες εμπίπτουν στους όρους του σχεδίου ΕΣΤΙΑ".

Δηλαδή, πρόσθεσε, οι δανειολήπτες που εμπίπτουν στους όρους του σχεδίου ΕΣΤΙΑ, όπου η αξία της κατοικίας τους δεν ξεπερνά τις 350,000 ευρώ, δεν πρόκειται να δουν τα σπίτια τους να εκποιούνται.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τα χαμηλά καταθετικά επιτόκια, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι χαμηλά καταθετικά επιτόκια σημαίνει εμπιστοσύνη στο σύστημα και πρόσθεσε ότι ψηλά καταθετικά επιτόκια "εμπερικλείουν και κινδύνους, αλλά ταυτόχρονα έχεις ακόμη πιο ψηλά δανειστικά επιτόκια".

Και αυτό που μετρά περισσότερο σήμερα, πρόσθεσε, "είναι η ασφάλεια στην κατάθεση και έζησε αυτός ο τόπος, όταν η επιλογή για το που θα βάλει κάποιος την κατάθεση ή εάν θα την μετατρέψει σε ομόλογα με ψηλότερες αποδόσεις, ζήσαμε και ζούμε τις επιπτώσεις".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Βουτιά στο κενό στο κέντρο της Λευκωσίας

«Υπάρχει ορθογραφικό λάθος στο κείμενο σας»
Ονησίφορος Ονησιφόρου  |  11:02

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X