ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΜΟΚΑΣ: Ζητήσαμε στοιχεία από τις 19 Αυγούστου

Ζητούμενο της έρευνας είναι κατά πόσο υπάρχει παρανομία ή όχι ανέφερε η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ

Newsroom K

«Είμαστε στη διάθεσή της ΜΟΚΑΣ να παράσχουμε τις οποιεσδήποτε κατά την κρίση της πληροφορίες προκειμένου να καταγραφούν με πλήρη διαφάνεια τα πραγματικά γεγονότα και με την έκκληση να δημοσιοποιηθεί το αποτέλεσμα της έρευνας». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδη και Συνέταιροι ΔΕΠΕ σχετικά με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης OCCRP.

Στην χθεσινή (27/08) ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Στάθης Λεμής, Διευθύνων Σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου, το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ως «παντελώς ανακριβές» και σημειώνει πως οι πλείστες των εταιρειών που αναφέρονται στο δημοσίευμα ότι εμπλέκονται σε ύποπτες συναλλαγές ή και ότι κατ’ ισχυρισμό διασυνδέονται με την Troika Laundromat, «ουδεμία σχέση εκπροσώπησης είχαν και/ή έχουν με το δικηγορικό μας γραφείο».

Σήμερα σε δηλώσεις της στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ και το «Πρωινό δρομολόγιο» η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ κυρία Εύα Παπακυριακού είπε ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης είχε επικοινωνήσει από τις 19/08 με το δικηγορικό γραφείο και εξέφρασαν την προθυμία για να δώσουν όποια στοιχεία χρειάζεται.

Συγκεκριμένα η ΜΟΚΑΣ ζήτησε όπως το δικηγορικό γραφείο δώσει απαντήσεις για τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα με σκοπό να διαλευκανθεί το όλο θέμα. Όπως τόνισε η κυρία Παπακυριακού το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε συναλλαγές του 2007 για τις οποίες θα πρέπει γίνει διερεύνηση κατά πόσο έχουν γίνει μέσω Κύπρου. «Το ζητούμενο της έρευνας είναι κατά πόσο υπάρχει ή όχι παρανομία», πρόσθεσε η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ενώπιον της ΜΟΚΑΣ ενώ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκρινιστούν όλα αυτά τα θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο πάρα τις συνεχείς ερωτήσεις για το πώς θα κινηθεί η έρευνα και τι αναμένεται να καταδείξει, η κύρια Παπακυριακού τόνισε πολλές φορές ότι δεν μπορεί να πει πολλά σε αυτό το χρονικό σημείο ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να ζητηθούν στοιχεία και από την OCCRP.

Συνεχίζει να «πυροβολεί» το ΑΚΕΛ

Από την μέρα που είδε το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο δημοσίευμα το ΑΚΕΛ με ανακοινώσεις του «βάλλει» κατά του Προέδρου. Σε σημερινή του τοποθέτηση το αναρωτιέται για το «πότε θα μιλήσει ο Προέδρος Αναστασιάδης;» ενώ προσθέτει ότι το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ απαντούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά για τα οποία καταγγέλλεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αποδεικνύεται τελικά πολύ δύσκολο για τον Πρόεδρο να απαντήσει στις καταγγελίες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) που εμπλέκουν το γραφείο του σε ύποπτες συναλλαγές και υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ απαντούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά για τα οποία καταγγέλλεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδη. Διερωτόμαστε: Ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης δεν νιώθει την ευθύνη να μιλήσει αυτοπροσώπως και να λογοδοτήσει στην κοινωνία; Δεν συναισθάνεται το διασυρμό του θεσμού αλλά και της χώρας μας; Την ώρα μάλιστα που υποστηρίζει ότι με τα δημοσιεύματα στοχοποιείται η Κύπρος;

Η διερεύνηση από τη ΜΟΚΑΣ θα έχει νόημα εφόσον δεν περιοριστεί στα όσα ισχυριστεί το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη αλλά αν πρωτίστως απευθυνθεί στο ίδιο το Παρατηρητήριο που είναι η πηγή των καταγγελιών και ζητήσει τα σχετικά έγγραφα αλλά και σε άλλους θεσμούς, όπως η Κεντρική Τράπεζα. Προφανώς, και οι κρίνοντες θα κριθούν για την έρευνα που θα κάνουν.

Πάντως αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που ο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη και το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη καταγγέλλονται για εμπλοκή σε ύποπτες συναλλαγές τεράστιων ποσών, το περιβάλλον του Νίκου Χρ. Αναστασιάδη συνεχίζει να διαφημίζει –σε διάφορες γλώσσες, ακόμα και σε …άπταιστα κινέζικα- τον πλούτο και τη χλιδή στην οποία ζει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X