ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μονομερή ΜΟΕ για Τ/κ ζητά η Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου την ηγεσία και στελέχη του τουρκοκυπριακού κόμματος New Cyprus Party

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου την ηγεσία και στελέχη του τουρκοκυπριακού κόμματος New Cyprus Party, εγκαινιάζοντας σειρά συναντήσεων με τουρκοκυπριακά κόμματα. Την κ. Αννίτα Δημητρίου πλαισίωσαν στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης, οι Αντιπρόεδροι κ. Ορφανίδου, κ. Κάρουλλας και κ. Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ξένια Κωνσταντίνου και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου κ. Χαράλαμπος Σταυρίδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Δημητρίου τόνισε σε δηλώσεις της τα εξής:

The future of Cyprus cannot be either division or two states. We are not against the Turkish Cypriots. We are together. We are faced with the occupation. Both Greek Cypriots and Turkish Cypriots need to realize this and work hard for a solution that will reunite our homeland and ensure peace and prosperity for all the inhabitants of Cyprus, within a European perspective for all.

Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να είναι μοιρασμένη. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τη θέση ότι η ευθύνη για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για επανέναρξη του διαλόγου δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση. Αφορά όλους μας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουμε εξαγγείλει ως Δημοκρατικός Συναγερμός, για πολιτική διαβούλευση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, συνεχίζουμε με σειρά συναντήσεων με τα τουρκοκυπριακά κόμματα. Σήμερα είδαμε το New Cyprus Party, ενώ συναντήσεις προγραμματίζονται και με τα υπόλοιπα τουρκοκυπριακά κόμματα.

Με τους Τουρκοκύπριους δεν είμαστε απέναντι. Είμαστε μαζί. Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει σε μονομερή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για τους Τουρκοκύπριους. Απέναντι μας, άλλωστε, έχουμε μόνο την κατοχή.

Χρειάζεται και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να το συνειδητοποιήσουμε και να εργαστούμε σκληρά για μια λύση, που θα επανενώσει την πατρίδα μας και θα εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία για το σύνολο των κατοίκων της Κύπρου, μέσα σε μια ευρωπαϊκή για όλους προοπτική.

Και το κλειδί για τη λύση στο Κυπριακό, βρίσκεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Οφείλουμε συνεπώς να ενώσουμε δυνάμεις και να επενδύσουμε στο μέλλον της πατρίδας μας, διασφαλίζοντας ότι αυτό θα είναι ειρηνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση