ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουσιούττας: Κομματικά αλισβερίσια τινάζουν στον αέρα τη μεταρρύθμιση ΤΑ

Τι αναφέρει ο Βουλευτής Λευκωσίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τη θέση ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «αλισβερίσι» μεταξύ κομμάτων που στοχεύουν σε μικροκομματικά οφέλη, και το οποίο, απειλεί να τινάξει στον αέρα, ολόκληρο το εγχείρημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», εξέφρασε ο Βουλευτής Λευκωσίας Δημοκρατικής Παράταξης, κ. Μαρίνος Μουσιούττας. 

Αυτούσια η δήλωση:

Καθώς διανύουμε το τελευταίο μίλι στη μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «αλισβερίσι» μεταξύ κομμάτων που στοχεύουν σε μικροκομματικά οφέλη, και το οποίο, απειλεί να τινάξει στον αέρα, ολόκληρο το εγχείρημα.

Για το λόγο αυτό, ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, επιθυμούμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα το λαό για το τι ακριβώς, τεκταίνεται:

Όταν πριν από μερικούς μήνες αποφασίζαμε την αναβολή διεξαγωγής των εκλογών, στο τραπέζι της δημόσιας διαβούλευσης, υπήρχε μια πρόταση, η οποία προέβλεπε την πραγματική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση αυτή, προνοούσε τη μείωση των Δήμων, από 30 σε 17 ενώ η δική μας πρόταση προνοούσε ακόμη μικρότερο αριθμό δήμων και συγκεκριμένα, 14. Από τους 14 Δήμους που αρχικά προέβλεπε η δική μας η εισήγηση, σήμερα συζητάμε για 20-21 Δήμους. Εάν η άποψη αυτή τελικά επικρατήσει, τότε θα πρόκειται για μια κουτσουρεμένη μεταρρύθμιση.

Μια κουτσουρεμένη μεταρρύθμιση, η οποία απομακρύνεται από την αρχική της φιλοσοφία και στόχευση.

Θα πρόκειται, αναμφίβολα για μια μεταρρύθμιση, αμφιβόλου ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών και οικονομικής βιωσιμότητας.

Το πιο εκπληκτικό δε, είναι ότι ακόμη και στο σενάριο υιοθέτησης αυτής της κουτσουρεμένης μεταρρύθμισης, η πρόταση αυτή, τίθεται υπό την αίρεση της έγκρισης της, σε όλα ανεξαιρέτως, τα τοπικά δημοψηφίσματα.

Μια διαδικασία στην οποία εμμένει η πλειοψηφία των κομμάτων, τη στιγμή που η Νομική Υπηρεσία, με γνωμάτευση της, ξεκάθαρα θεωρεί απόλυτα λανθασμένη και πρακτικά μη εφαρμόσιμη.

Τυχόν υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης, θα καταστήσει την Κύπρο, μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Αναμφίβολα, τα δημοψηφίσματα αποτελούν έκφραση συμμετοχής των πολιτών, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες και δεδομένα, σε περίπτωση εφαρμογής τους, το πιο πιθανό που θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε, είναι την προσπάθεια μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση