ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυριάνθους: Προτεραιότητα οι επαφές με Υπουργεία και φορείς

Ο νέος Επίτροπος Περιβάλλοντος ευχαρίστησε την κ. Θεοδοσίου για την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε

ΚΥΠΕ

Την πραγματοποίηση συναντήσεων και επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία και Τμήματα, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλους φορείς και οργανωμένα σύνολα πολιτών, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν το περιβάλλον και την ευημερία των ζώων, έθεσε ως άμεση προτεραιότητά του ο νέος Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων, Ηλίας Μυριάνθους.

Όπως είπε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων από την απερχόμενη Επίτροπο Αντωνία Θεοδοσίου, «άμεση προτεραιότητά μου θα είναι η πραγματοποίηση συναντήσεων και επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία και Τμήματα, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλους φορείς και οργανωμένα σύνολα πολιτών, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, την προώθηση κοινών πρωτοβουλιών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καυτών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες στους τομείς του περιβάλλοντος και της ευημερίας των ζώων».

Ο νέος Επίτροπος ευχαρίστησε την κ. Θεοδοσίου για την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε, σημειώνοντας ότι θα μελετήσει τις πρωτοβουλίες και το έργο του Γραφείου, με στόχο την περαιτέρω προώθηση της αποστολής και των αρμοδιοτήτων του θεσμού.

«Το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί από την κ. Αντωνία Θεοδοσίου, καθώς και από τους προηγούμενους Επιτρόπους, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τον θεσμό και θα έχει συνέχεια προς όφελος του περιβάλλοντος, της ευημερίας των ζώων και της αειφόρου ανάπτυξης», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της κ. Θεοδοσίου, ώστε σημαντικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν κατά τη θητεία της να συνεχιστούν και, όπου είναι εφικτό, να ολοκληρωθούν.

Από την πλευρά της, η απερχόμενη Επίτροπος, Αντωνία Θεοδοσίου, συνεχάρη τον κ. Μυριάνθους για τον διορισμό του και του ευχήθηκε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.

Είπε με τη σειρά της ότι «υπηρέτησε τον θεσμό με αίσθημα ευθύνης, με αφοσίωση και ειλικρινή αγάπη για τον τόπο και το περιβάλλον», εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς τις κρατικές υπηρεσίες, τα Τμήματα, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους φορείς, τους συνδέσμους και την κοινωνία για τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Στο πλαίσιο της παράδοσης – παραλαβής, η κ. Θεοδοσίου παρουσίασε στον νέο Επίτροπο το έργο που υλοποιήθηκε από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι σήμερα, καθώς και τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες του Γραφείου και τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά, με στόχο την ομαλή συνέχεια του έργου του θεσμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Αναβάθμιση «ΤΔΒΚ» και όχι διασύνδεση ευρωτουρκικών-Κυπριακού απαιτεί η κυβέρνηση Ερντογάν – Μηνύματα κι από Ερχιουρμαν
Παύλος Ξανθούλης
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ