ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ν. Τορναρίτης: Εξελέγη Εισηγητής ΚΣΣΕ για τα Παγκόσμια Σύμφωνα προσφύγων και μεταναστών

Το ζήτημα προσφυγικού και μεταναστευτικού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόνισε ο βουλευτής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίκος Τορναρίτης, εξελέγη Εισηγητής εκ μέρους της Επιτροπής Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων, για το θέμα «Ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην εφαρμογή των Παγκόσμιων Συμφώνων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Τορναρίτης συμμετείχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων.

Εκφράζοντας ευχαριστίες προς τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους, ο κ. Τορναρίτης υπογράμμισε την καίρια σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο, τόνισε, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ιδιαίτερα για τα Μεσογειακά κράτη.

Τα δύο Παγκόσμια Σύμφωνα για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες, σημείωσε ο Κύπριος βουλευτής, παρέχουν το πλαίσιο για αποτελεσματική διαχείριση των σύνθετων προβλημάτων, που προκύπτουν από τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Τόνισε δε ότι το κρίσιμο αυτό ζήτημα άπτεται της διεθνούς συνεργασίας και αλληλεγγύης, που καθίστανται ζωτικής σημασίας για τις χώρες πρώτης γραμμής. Τα εθνικά κοινοβούλια μπορούν να διαδραματίσουν πολύ ουσιαστικό ρόλο για την εφαρμογή των στόχων των δύο Συμφώνων, κατέληξε ο κ. Τορναρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση