ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Χριστοδουλίδης: Πώς σχολιάζει τις επικρίσεις για το κυβερνητικό σχήμα

«Προχώρησα όπως είχα δημόσια αναφέρει», είπε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις επικρίσεις για τη σύνθεση του κυβερνητικού του σχήματος απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Εξερχόμενος από την Βουλή, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι «τώρα ξεκινά η δουλειά. Αύριο θα γίνει και η νενομισμένη ορκωμοσία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και ξεκινούμε αμέσως στη βάση του ξεκάθαρου πλάνου και σχεδιασμού που έχουμε έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού. Άρα από αύριο δουλειά, δουλειά δουλειά».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται για τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος και στις αναφορές ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «η κριτική είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να γίνεται και καθημερινά. Δεν προσεγγίζω ποτέ αρνητικά την κριτική. Χθες ανακοινώσαμε 25 διορισμούς: 14 άνδρες, 11 γυναίκες, απ’ όλες τις επαρχίες της Κύπρου, όπως είχα υποσχεθεί. Ναι υπάρχει η συμμετοχή πρώην υπουργών με ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο. Ο κ. Κεραυνός με τον οποίο στέλνουμε το μήνυμα της σοβαρότητας στην οικονομία και ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου που με επιτυχία εφάρμοσε τη μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ και καλείται τώρα ως Υπουργός Εσωτερικών να εφαρμόσει και μια άλλη πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Από εκεί και πέρα δεν αξιοποιήθηκαν μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου. Πάμε μπροστά, εμείς θέλουμε την κριτική καθημερινά. Θα κριθούμε από το έργο μας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με έξι γυναίκες».

Ερωτηθείς για τη δυσαρέσκεια μεταξύ των κομμάτων που τον στήριξαν για τους διορισμούς, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι: «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των κομμάτων που με στήριξαν. Οι αρχηγοί θα σας πουν καλύτερα. Εγώ προχώρησα όπως είχα δημόσια αναφέρει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση