ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Να απαγορεύσει τα λογισμικά παρακολούθησης ζητά από Κομισιόν ο Γ. Γεωργίου

Η ανοχή σε ένα έγκλημα θεωρείται συνενοχή, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής

ΚΥΠΕ

Να απαγορεύσει τα λογισμικά παρακολούθησης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Γεωργίου, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση το βράδυ της Τρίτης για το θέμα των παρακολουθήσεων, σημειώνοντας πως, η ανοχή σε ένα έγκλημα θεωρείται συνενοχή.

Συγκριμένα, η συζήτηση αφορούσε τις πρόσφατες αποκαλύψεις για κατασκοπεία Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έλλειψη συνέχειας στις συστάσεις της επιτροπής PEGA, της οποίας ο κ. Γεωργίου, μέλος της ομάδας της Αριστεράς στο ΕΚ, είναι Αντιπρόεδρος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Γεωργίου είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλέον συνένοχη, σημειώνοντας ότι, παρακολουθούνται πάλι Ευρωβουλευτές «με τα παράνομα λογισμικά».

Η Επιτροπή PEGA εργάστηκε πολύ σκληρά για 15 μήνες γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων, πρόσθεσε.

«Δώσαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα πάντα: γεγονότα, τις αμαρτωλές εταιρείες, ονόματα και διευθύνσεις, τα ένοχα κράτη, κάναμε και συστάσεις. Τι δεν καταλαβαίνετε;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργίου, ρωτώντας την Επιτροπή αν δεν βαρέθηκε να κρύβεται «πίσω από ανέξοδες ρητορείες».

Σημείωσε ότι, «ως και οι Αμερικάνοι» επέβαλαν κυρώσεις στην NSO και την INTELLEXA.

«Η αντίδραση της δικής σας Επιτροπής είναι αξιοθρήνητη», είπε, προσθέτοντας ότι, «χαϊδεύετε τους Ισραηλινούς», «συγκαλύπτετε τις παρανομίες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, υποσκάπτετε τη δημοκρατία, παραβιάζετε τα ανθρώπινα μας δικαιώματα».

«Τώρα, πλέον, είμαι βέβαιος. Το κάνετε συνειδητά», συνέχισε ο κ. Γεωργίου, σημειώνοντας πως, η ανοχή σε ένα έγκλημα θεωρείται συνενοχή.

«Απαγορέψτε τα, επιτέλους, να τελειώνουμε», είπε, τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση