ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Ναυάγησε το πλάνο κοινής αποδοχής στην Αμμόχωστο

Ο ΔΗΣΥ αιφνιδίασε την υστάτη προτείνοντας τον Παύλο Αναστασιάδη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η υπέρβαση για υποψήφιο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα για την δημαρχία Αμμόχωστου, φαίνεται να μην επιτυγχάνεται επί του παρόντος. Αν και όλα έδειχναν πως ο ΔΗΣΥ θα συναινούσε στην υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου, υποψηφίου για τη δημαρχία στις δημοτικές εκλογές του 2016, ο οποίος έχασε για 23 ψήφους από τον Αλέξη Γαλανό, το κόμμα αιφνιδίασε όλους την υστάτη προτείνοντας μετά τη συνεδρία του πολιτικού γραφείου τον Παύλο Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζεται πως το ΑΚΕΛ, μετά την οπισθοχώρηση Τράγκολα, είχε προτείνει δύο ονόματα για τη δημαρχία Αμμοχώστου. Το ένα ήταν αυτό του Σίμου Ιωάννου και το δεύτερο του πρώην διπλωμάτη Παύλου Αναστασιάδη. Ο ΔΗΣΥ με τη σειρά του είχε προτείνει τους Κυριάκο Κούσιο και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κάρουλλα. Πρόσωπα τα οποία δεν έγιναν αποδεχτά από το ΔΗΚΟ, το οποίο στήριξε όπως και το 2016 την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου.

Το πώς ο ΔΗΣΥ κατέληξε στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη τελικώς, είναι ένα ζήτημα ανοικτό

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο ΔΗΣΥ ζήτησε από το ΑΚΕΛ διορία μερικών ημερών ούτως ώστε να περάσει από τα συλλογικά όργανα την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου και να προχωρήσουν τα κόμματα με κοινό υποψήφιο. Άλλωστε μπροστά στην υποψηφιότητα Παύλου Αναστασιάδη συναγερμικά στελέχη έθεταν ότι πρόκειται για άγνωστο πρόσωπο που ενδεχομένως να μην καταφέρει να συσπειρώσει τους Βαρωσιώτες. Το πώς ο ΔΗΣΥ κατέληξε στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη τελικώς, είναι ένα ζήτημα ανοικτό, με κομματικές πηγές να επισημαίνουν πως αποτελούσε τελικώς επιλογή των Αμμοχωστιανών και δη εκείνων από την ελεύθερη Αμμόχωστο κατά τη συνεδρία του πολιτικού γραφείου.

Η εξέλιξη αυτή πάντως, φαίνεται πως δεν ακυρώνει τους σχεδιασμούς ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, οι οποίοι προχωρούν με την υποψηφιότητα Σίμου Ιωάννου όπως άλλωστε είχαν προσυμφωνήσει. Το επικύρωσαν και μετά την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ για στήριξη του Παύλου Αναστασιάδη. Στο ΑΚΕΛ πάντως, δεδομένης και της καλής σχέσης που έχουν με τον πρώην διπλωμάτη εκτιμούν πως ο ίδιος θα αποσύρει το ενδιαφέρον του. Κίνηση που ενδεχομένως να αναγκάσει το κόμμα να επανεξετάσει τη θέση του. Υπενθυμίζεται πως η Αλληλεγγύη είχε προτείνει την υποψηφιότητα του Λοϊζου Αυξεντίου ενώ στο κάδρο υπάρχει και η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα λόρδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X