ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ για τις αναπομπές

Τι αναφέρουν ΥΠΟΙΚ και ΑΚΕΛ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Νέος χαρτοπόλεμος ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με αφορμή την αναπομπή των προτάσεων νόμων που ψήφισε η Βουλή για την κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα (πρόταση νόμου ΑΚΕΛ) και για την κατάργηση του ΦΠΑ στους ρύπους στην τιμή του ρεύματος (πρόταση νόμου ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία και σίγουρα δεν χρειάζεται πιστοποιητικά από το ΑΚΕΛ, τόσο με τα πακέτα στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και με τρία πακέτα στήριξης για αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση της τιμής της ενέργειας διεθνώς, το τελευταίο εκ των οποίων ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη, δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε απάντησή του στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο Υπουργός αναφέρει ότι η Κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τις δυσκολίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς να διακινδυνεύει τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

«Η μόνη αλλεργία που έχει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι στον λαϊκισμό. Στον λαϊκισμό και στην ανικανότητα που πρεσβεύει το ΑΚΕΛ και που στο πρόσφατο παρελθόν οδήγησε στην καταστροφή», αναφέρει στην γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ ο ΥΠΟΙΚ.

Προσθέτει ότι εξ ου και η Κυβέρνηση ανέπεμψε νόμους, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε υποβαθμίσεις της οικονομίας, να επιβραβεύσουν τους κακοπληρωτές και να διασπαθίσουν χωρίς αποτέλεσμα τα οικονομικά αποθέματα που με τις θυσίες των πολιτών πετύχαμε.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Η αναπομπή των νομοθεσιών για την ακρίβεια και τις εκποιήσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Συναγερμού επαναλαμβάνουν εαυτό. Εγκρίνουν εν ριπή οφθαλμού νομοσχέδια για να στηρίξουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά διυλίζουν τον κώνωπα σε μέτρα στήριξης της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Την ώρα που το κύμα ακρίβειας και οι οικονομικές δυσκολίες γιγαντώνονται, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αρνείται να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέτρα που στηρίζουν το εισόδημα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΑΚΕΛ θα απορρίψει τις αναπομπές του Προέδρου στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση