ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα πολιτική διαμάχη Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για χρυσά διαβατήρια

Η Κυβέρνηση κατέστησε το πρόγραμμα σε φαγοπότι για λίγους, τονίζει το ΑΚΕΛ- Ο κ. Κούσιος τους καλεί να εγκαταλείψουν τις μεθόδους άλλων εποχών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα πολιτική διαμάχη Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για τα  χρυσά διαβατήρια. Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του κάνει λόγο για κυκλώματα διαπλοκής και διαφθοράς, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση κατέστησε το πρόγραμμα σε φαγοπότι για λίγους, τονίζει το κόμμα. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος με γραπτή του δήλωση, επισημαίνει πως το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει, την κατάθεση του πρώην Υπουργού Οικονομικών της διακυβέρνησης του, κ. Χαρίλαου Σταυράκη, ο οποίος δήλωνε ότι επί ημερών του ΑΚΕΛ, ήταν μόνιμη πρακτικη να ξεχειλώνουν τα κριτήρια για παραχώρηση υπηκοότητας σε επενδυτές, με υποδείξεις ή πιέσεις παρόχων.

ΚΕ: Τους καλούμε να εγκαταλείψουν τις μεθόδους άλλων εποχών

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να προκαταλάβει το πόρισμα της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής, που συγκροτείται από τέσσερεις προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, δικάζοντας και καταδικάζοντας πριν από την έκδοση του πορίσματος.

Χρησιμοποιεί δε ανυπόστατους ισχυρισμούς και λάσπη κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εσκεμμένα το ΑΚΕΛ παραβλέπει αυτό που ο λαός, με εικόνα και ήχο είδε και άκουσε, όπως παραγνωρίζει και τις δικαστικές αποφάσεις που πιστοποιούν την εμπλοκή του στη διαφθορά.

Το ΑΚΕΛ ουδέποτε σεβάστηκε είτε αποφάσεις δικαστηρίων είτε ερευνητικών επιτροπών, όταν ο αποφάσεις αυτές άγγιζαν τη διαφθορά και αφορούσαν τις ημέρες της διακυβέρνησης και τα έργα του κόμματός τους.

Σκόπιμα το ΑΚΕΛ παραγνωρίζει, ακόμα, την κατάθεση του πρώην Υπουργού Οικονομικών της διακυβέρνησης του, κ. Χαρίλαου Σταυράκη, ο οποίος δήλωνε ότι επί ημερών του ΑΚΕΛ, ήταν μόνιμη πρακτικη να ξεχειλώνουν τα κριτήρια για παραχώρηση υπηκοότητας σε επενδυτές, με υποδείξεις ή πιέσεις παρόχων.

Αυτή είναι η αλήθεια που ακούστηκε στην ερευνητική επιτροπή.

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν τις μεθόδους άλλων εποχών και να αναμένουν το πόρισμα ερευνητικής επιτροπής.

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση κατέστησε το πρόγραμμα σε φαγοπότι για λίγους

Όσα αποκαλύπτονται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής επαναβεβαιώνουν πόσο σαθρή ήταν η βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. Όλα αποδεικνύουν ότι η κατάχρηση και η αδιαφάνεια που επέβαλε η κυβέρνηση, εξέθρεψε κυκλώματα διαπλοκής και διαφθοράς και κατέστησε το πρόγραμμα σε φαγοπότι για λίγους, τονίζει το κόμμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Όσα αποκαλύπτονται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής επαναβεβαιώνουν πόσο σαθρή ήταν η βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Όλα αποδεικνύουν ότι η κατάχρηση και η αδιαφάνεια που επέβαλε η κυβέρνηση, εξέθρεψε κυκλώματα διαπλοκής και διαφθοράς και κατέστησε το πρόγραμμα σε φαγοπότι για λίγους.

Η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε για χρόνια η αντιπολίτευση, η ΕΕ, διεθνείς οργανισμοί και ξένα ΜΜΕ, δεν ήταν τυχαία παράλειψη. Ήταν συνειδητή συγκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν πρωταγωνιστής. Φρόντισαν δε να διατηρήσουν τη σαθρότητα του προγράμματος μέσα από τους σχετικούς κανονισμούς που διαμόρφωσαν και ψήφισαν τον περασμένο Ιούλη, ώστε να συνεχιστεί το φαγοπότι εσαεί.

Βέβαια, υπάρχουν και βαρύτατες προσωπικές ευθύνες. Η σύγκρουση συμφέροντος του Νίκου Αναστασιάδη και σειράς υπουργών του, δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές επιτροπές. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα. Πρώτα, η κυβέρνηση Αναστασιάδη με το που ανέλαβε την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσε τα κριτήρια και τις διαδικασίες του προγράμματος. Στη συνέχεια, το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και γραφεία που συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης υπέβαλλαν αιτήσεις πολιτογράφησης. Και ακολούθως, οι ίδιοι άνθρωποι ως υπουργικό συμβούλιο, ενέκριναν τις αιτήσεις.

Διερωτόμαστε: Σε ποια άλλη ευνομούμενη χώρα του κόσμου, δεν θα υπήρχε καμία έμπρακτη ανάληψη ευθύνης για αυτή την ντροπή;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση