ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νικολαΐδης: Τεράστιο θέμα σύγκρουσης συμφέροντος για τον Αρμεύτη

Η ανακοίνωση του Νικολαΐδη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Για σύγκρουση συμφέροντος κάνει λόγο ο Νίκος Νικολαΐδης αναφορικά με την υποψηφιότητα του Γιάννη Αρμεύτη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Νικολαΐδης, το θέμα σύγκρουσης συμφέροντος, πηγάζει από τη σχέση του με συμφέροντα ανάπτυξης γης.

Μάλιστα ο κ. Νικολαΐδης, παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα. Επιπρόσθετα με ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βάλλει κατά του ΑΚΕΛ αναφέροντας ότι «κατανοούμε την αδυναμία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να αποκρύψει τις επανειλημμένες παρανομίες του γραφείου του κ. Αρμεύτη προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων της πόλης»

Αυτούσια η ανακοίνωση του κ. Νικολαΐδη

Από την αρχή αυτής της προεκλογικής περιόδου, τέθηκε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα: ότι  η υποψηφιότητα του κυρίου Αρμεύτη εμπεριέχει ένα τεράστιο και ξεκάθαρο θέμα σύγκρουσης συμφέροντος. Το οποίο πηγάζει από τη σχέση του με συμφέροντα ανάπτυξης γης.

Αυτή σύγκρουση συμφέροντος τεκμηριώθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα και αποδείξεις:

  1. Για 10 χρόνια (2006-2016), ο κύριος Αρμεύτης, ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λεμεσού, συμμετείχε και ψήφιζε σε συνεδρίες της Πολεοδομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν εξετάζονταν αιτήσεις που αφορούσαν το Αρχιτεκτονικό του Γραφείο, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη βασική αρχή σύγκρουσης συμφέροντος ότι δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει στο σώμα που αποφασίζει για θέματα που άπτονταν των συμφερόντων των δικών του και πελατών του.
  1. Ως Μελετητής, σε αρκετές περιπτώσεις, μέσα στα πλαίσια προώθησης των συμφερόντων του και των πελατών του καταπάτησε νομοθεσίες και κανονισμούς. Για τεκμηρίωση του γεγονότος αυτού δόθηκαν δύο συγκεκριμένα παραδείγματα: Το παράδειγμα της οικοδομής στο Δήμο Λεμεσού, στην οποία ήταν Αρχιτέκτονας και Επιβλέπων Μελετητής με συγκεκριμένες συμβατικές και νομικές ευθύνες. Όχι μόνο επέτρεψε το 2023, την έναρξη εργασιών και την ανέγερση 2 πρόσθετων ορόφων χωρίς την απαιτούμενη πολεοδομική και οικοδομική άδεια, αλλά απέφυγε να αποτρέψει και το μπάζωμα πιθανής ύπαρξης αρχαίων στη θεμελίωση της οικοδομής.

Το δεύτερο παράδειγμα αφορούσε εργασίες χωρίς άδεια για επταώροφο κτήριο στην περιοχή Κρυός Ποταμός των Πλατρών για την οποία Αρχιτέκτονας του έργου ήταν και πάλιν ο κ. Αρμεύτης. Η περίπτωση καταγγέλθηκε και εξετάστηκε το Σεπτέμβριο του 2021 στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αρμόδιοι της Πολεοδομικής Αρχής και των κρατικών υπηρεσιών κατέθεσαν ότι διεξήχθησαν χωρίς την απαιτούμενη πολεοδομική και οικοδομική άδεια, μεγάλης κλίμακας οικοδομικές και χωματουργικές εργασίες, περιλαμβανομένης εκχέρσωσης, εκσκαφών, επιχώσεων, κοπής δέντρων, εργασίες που είχαν ως αποτέλεσμα να καταγράφονται δυνητικοί κίνδυνοι σε σχέση με το ενδεχόμενο επηρεασμού του ταμιευτήρα ύδρευσης του Φράγματος του Κούρη.

Τα δύο πιο πάνω παραδείγματα καταδεικνύουν ένα μοτίβο συμπεριφοράς από τον κ. Αρμεύτη ως Αρχιτέκτονα – Μελετητή, εδώ και αρκετά χρόνια.

  1. Στοιχείο σύγκρουσης συμφέροντος είναι και το γεγονός ότι ο κ. Αρμεύτης υπέβαλλε στο Δήμο Λεμεσού, αιτήσεις πελατών του με αρχιτεκτονικές προτάσεις δικές του για πύργους σε ζώνες ειδικής προστασίας, όπως απέναντι από τον Μόλο Λεμεσού, στην οδό Γλάδστωνος και σε μικρή απόσταση από το Κάστρο της Λεμεσού, κτήρια που αποτελούσαν εξόφθαλμη παραβίαση και αλλοτρίωση του ιστορικού χαρακτήρα της πόλης μας.
  1. Σύγκρουση επίσης συμφέροντος θα υπάρξει κατά την επικείμενη διαδικασία αλλαγής ζωνών, όταν ο κ. Αρμεύτης θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και των συμφερόντων πελατών του Αρχιτεκτονικού του Γραφείου.

Τα πιο πάνω είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που καταδεικνύουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μια πόλη όπως είναι η Λεμεσός, στην οποία καταγράφεται τα τελευταία χρόνια μια τεράστια δυναμική ανάπτυξης με πολλά και αλληλοσυγκρουόμενα εμπλεκόμενα συμφέροντα. Η Δημοτική αρχή που θα κληθεί να πάρει πολύ κρίσιμες και σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της Λεμεσού, δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από τα όποια διλήμματα σύγκρουσης συμφερόντων μελών της.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Το ΑΚΕΛ στη Λεμεσό είναι παγιδευμένο σε μια επιλογή υποψηφίου δημάρχου που παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων. Κατανοούμε την αδυναμία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να αποκρύψει τις επανειλημμένες παρανομίες του γραφείου του κ. Αρμεύτη προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων της πόλης.

Μια λανθασμένη επιλογή για τη Λεμεσό που το αποξενώνει ακόμα και από την ίδια τη βάση του.

Αντί όμως να προβληματιστούν για την επιλογή τους, ρίχνουν λάσπη κατά ενός ανθρώπου που για δεκαετίες υπηρέτησε το δημόσιο βίο με καθαρότητα, εντιμότητα και διαφάνεια.

Η πολιτική πορεία του Νίκου Νικολαΐδη -ως βουλευτής, ως υπουργός και ως δήμαρχος- είναι πεντακάθαρη.

Ας αποφασίσουν επιτέλους, σε ποια πλευρά θέλουν να βρίσκονται: Στην πλευρά των πολιτών που υπερασπίζονται την πόλη τους ή στην πλευρά των οργανωμένων συμφερόντων που εκπροσωπεί ο υποψήφιός τους;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση