ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Αποτυχία το μοντέλο ανάπτυξης που παρουσιάζει κάθε χρόνο ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι φέτος, η ετήσια δήλωση του ΠτΔ για το νέο μοντέλο της οικονομίας, θα έπρεπε να ξεκινά με απολογίες

ΚΥΠΕ

Κάθε χρόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και κάθε χρόνο αποτυγχάνει, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δήλωση – απάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του κόμματος, στις δηλώσεις για την οικονομία του Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ιδιαίτερα όμως φέτος, η ετήσια δήλωση του ΠτΔ για το νέο μοντέλο της οικονομίας, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να ξεκινά με απολογίες προς τον κυπριακό λαό».

«Με μια απολογία, γιατί η κακή διαχείριση της πανδημίας και η κακή διαχείριση της οικονομίας από την Κυβέρνηση του, έχει οδηγήσει σε παράλυση την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους» είπε και συμπλήρωσε ότι για μήνες τώρα, η Κύπρος κατατασσόταν στις χειρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους ρυθμούς εμβολιασμού και πρώτη στα κρούσματα κατά αναλογία πληθυσμού με αποτέλεσμα, σημαντικές τουριστικές αγορές όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν κατατάξει την Κύπρο στις «επικίνδυνες» χώρες με ορατό τον κίνδυνο, η τουριστική μας βιομηχανία να περάσει ακόμη ένα καλοκαίρι χωρίς ουσιαστικά έσοδα.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε να απολογηθεί «γιατί το διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου με το σκάνδαλο των 'χρυσών διαβατηρίων' που ο ίδιος ο ΠτΔ συντόνιζε, έχει πλέον θέσει σε αμφιβολία την εικόνα της χώρας μας ως αξιόπιστο κέντρο παροχής υπηρεσιών».

Έκανε ακόμη λόγο για ανάγκη για απολογία «γιατί σημαντικά μέτρα όπως τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις έχουν καθυστερήσει εγκληματικά, λόγω της μονομανίας της Κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη κατά του ελέγχου, αφήνοντας έτσι χιλιάδες επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα για πάνω από ένα χρόνο» αλλά και γιατί «κρίσιμα μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, όπως η επιδότηση ενοικίων και λειτουργικών δαπανών, στην Κύπρο αντιμετωπίζονται με απαξίωση και απάθεια από την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ».

Υπενθύμισε ακόμα ότι «ως Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσαμε έγκαιρα για τις συνέπειες της πανδημίας και της κακοδιαχείρισης της οικονομίας και είναι για αυτό το λόγο που προωθήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις» αναφερόμενος στη σημασία της ουσιαστικής στήριξης της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοεργοδοτουμένων και των εργαζομένων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είπε, συνεχίζοντας, ζητεί την επιδότηση ενοικίων και λειτουργικών δαπανών όσων έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, την μείωση στους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, την μείωση του ΦΠΑ στην τουριστική βιομηχανία ώστε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, την άμεση και ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μας συστήματος έτσι ώστε να λαμβάνουν όλοι οι συνταξιούχοι μας αξιοπρεπείς συντάξεις και την άμεση εφαρμογή του σχεδίου δανεισμού με κρατικές εγγυήσεις χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Αναφερόμενος και στο Ταμείο Ανάκαμψης είπε «ότι τα χρήματα δεν θα μας τα χαρίσει η ΕΕ. Είναι δάνειο και θα πρέπει να το αποπληρώσουμε» ενώ πρόσθεσε ότι «η κοινωνία δικαιολογημένα δεν μπορεί πλέον να έχει καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση της Διαπλοκής για να διαχειριστεί σωστά και προς το δημόσιο συμφέρον τα χρήματα που θα μας δανείσει η ΕΕ».

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε καταληκτικά ο κ. Παπαδόπουλος «απευθύνουμε κάλεσμα προς τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας ώστε και σε αυτό το ζήτημα, να επιβάλουμε διαφάνεια, έλεγχο και λογοδοσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Εγκαινιάζεται μία νέα περίοδος στο κυπριακό, με τις όποιες πιθανότητες άμεσης επανέναρξης συνομιλιών να είναι μειωμένες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ