ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:09
 

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

Γνωστή η θλιβερή ιστορία του οργανισμού κατά το '74 είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Newsroom K

Διατηρούμε έντονες επιφυλάξεις για την πρόταση που αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μετά και την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας για το κυπριακό και τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, υπενθύμισε την θλιβερή όπως είπε ιστορία του οργανισμού κατά το 1974, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο δεν θα επιλύσει το βασικό πρόβλημα που είναι η παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων. Όπως είπε τα περί νατοϊκής εμπλοκής δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς έχει ξανατεθεί. Σημείωσε ωστόσο οι βασικές επιφυλάξεις παραμένουν.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μίλησε και για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία σημειώνοντας πως ως εισήγηση δεν επιλύει το πρόβλημα. Όπως είπε κάτι τέτοιο μπορεί να αξιοποιηθεί από την Τουρκία για λύση συνομοσπονδίας. «Χωρίς να λύσουμε το πρόβλημα της λειτουργίας πάμε σε άλλες λύσεις απαράδεκτες» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Σε ο,τι αφορά την πρόταση του Προέδρου περί χαλαρής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε πως διατηρεί τις επιφυλάξεις του ωστόσο χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αναπτύσσει έναν προβληματισμό γύρω από τη δυσλειτουργία της λύσης.

Για τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η οποία αποτελεί συνέχιση της συνάντησης που προ ημερών γύρω από τις προεκλογικές θέσεις του κ. Παπαδόπουλου κατά τις προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ υπογράμμισε τις ανησυχίες γύρω από το σχέδιο εστία, την ανάγκη για αύξηση των συντάξεων, όπως και μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που πρέπει να ξεκινήσουν πριν το 2019. Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος θα έχει πρόσφατα συνάντηση με την υπουργό εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για περαιτέρω συζήτηση των εν λόγω ζητημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ

Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο πως ένταξη της επανενωμένης Κύπρου στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να επιλύσει την τουρκική θέση περί εγγυήσεων Τουρκίας στο νησί. Δεν μιλάμε για παροχή εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ βεβαίως. Αντί όμως να προσεγγίζουν το ζήτημα οι πολιτικοί μας επιστημονικά και τεκμηριωμένα, καταφεύγουν στο να αναμασούν fakenews και παραμύθια του παρελθόντος.

Πέτρος Παπαστυλιανού

Για αυτούς που ζούσαν, όχι σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ(βλέπε Κίσσινγερ, Ιωαννίδης και σια) στην τουρκική εισβολή είναι ατεκμηρίωτος μύθος!!!! Εκτός και αν θέλουμε να ξεχνάμε και το γεγονός ότι προηγήθηκε πραξικόπημα της εισβολής.

Christos A.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X