ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νικόλας: Η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης

«Το πρόβλημα της ρευστότητας της κυπριακής οικονομίας, ΔΕΝ έχει επιλυθεί» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Newsroom K

Για τα όσα ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με την στήριξη της οικονομία, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Αυτούσια η δήλωση:

Περιμέναμε δυο μήνες για να μας ανακοινώσει η Κυβέρνηση,

(Α) ένα «νέο» μέτρο που λειτουργεί από το 2014 και
(β) ένα μέτρο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως το θέλει η Κυβέρνηση, δηλαδή, χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Τονίζεται πως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου και τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι υφιστάμενα προγράμματα που θα έτρεχαν, είτε τα ανακοίνωνε η Κυβέρνηση, είτε δεν τα ανακοίνωνε.

Αν αυτή ήταν η «λύση» των προβλημάτων της Κυπριακής οικονομίας, τότε γιατί χάσαμε δυο μήνες να συζητάμε ένα νομοσχέδιο για κρατικές εγγυήσεις, ενώ μας έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και ότι «οι κρατικές εγγυήσεις είναι μονόδρομος»; Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 

Το πρόβλημα της ρευστότητας της κυπριακής οικονομίας, ΔΕΝ έχει επιλυθεί.
Και δεν έχει λυθεί λόγω της πεισματικής άρνησης της Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να αποδεχτεί έλεγχο και διαφάνεια και πληρώνουν τώρα αυτή την καθυστέρηση οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

Για την επιδότηση επιτοκίων, όσα δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών διαψεύδονται από τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος ξεκαθάρισε σήμερα ότι απαιτείται η έγκριση της Βουλής για την επιδότηση επιτοκίων.
Κάτι που σημαίνει ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί από εκεί που έμεινε, όσον αφορά τη διαφάνεια, τον έλεγχο και την εποπτεία.
Και πάλι δηλαδή, θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο, λόγω της εμμονής της Κυβέρνησης για αδιαφάνεια. Και αυτή την καθυστέρηση θα την πληρώσουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

Χαιρετίζουμε φυσικά από την άλλη, το Σχέδιο Επιδότησης Μικρών και ΜΜΕ καθώς αυτή ήταν δική μας πρόταση που υιοθετήθηκε, παρά τις αρχικές αντιδράσεις της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Όμως σημειώνουμε πως δεν έχει αυξηθεί το ποσό της απευθείας επιδότησης όπως εμείς είχαμε ζητήσει και είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που ακούσαμε σήμερα πως η παραχώρηση αυτών των επιδομάτων θα καθυστερήσει για ακόμη ένα μήνα.

Οφείλουμε τέλος να εκφράσουμε τη λύπη μας γιατί η Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη τις τελευταίες μέρες επιλέγει έναν απαξιωτικό και διχαστικό λόγο σε μία προσπάθεια ν’ αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες, σε ότι αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην οικονομία. Εμείς απαιτούμε από την Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη να επιδεικνύει περισσότερο σεβασμό προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά ειδικά προς το ΔΗΚΟ, καθώς όποιο μέτρο έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα, αυτό οφείλεται στη στήριξη του ΔΗΚΟ.

Εμείς δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από κανένα. Καλούμε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και να καταπιαστεί με την ουσιαστική στήριξη των κυπριακών επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση