ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ: Επιμένει σε παραίτηση Χάρη

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος, σε σημερινή συνεδρίαση του, συζήτησε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής

Newsroom K

Στην παραίτηση ή παύση του Χάρη Γεωργιάδη επιμένει το ΔΗΚΟ μετά και την συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου καθώς όπως αναφέρεται παραμονή του ελλοχεύει κινδύνους αστάθειας.

Αυτουσια η ανακοίνωση

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος, σε σημερινή συνεδρίαση του, συζήτησε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού καθώς και την αντίδραση της κυβέρνησης και ανακοινώνει τα εξής:

• Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής είναι πλήρως τεκμηριωμένο και αποτελεί σημείο αναφοράς σε σχέση με την κατάρρευση του Συνεργατισμού και τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή.
• Η προκλητική περιφρόνηση του πορίσματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και το σύνολο της κυβέρνησης και η αποποίηση οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης, συνιστά αλαζονική συμπεριφορά, η οποία πλήττει τους θεσμούς, πλήττει την οικονομία, πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας και πλήττει στο τέλος της ημέρας και την ίδια τη δημοκρατία.
• Στο πόρισμα καταγράφεται ρητά και με σαφήνεια ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, από το 2013 και μετά.
• Επαναλαμβάνουμε ότι η παραίτηση ή η παύση του Υπουργού Οικονομικών είναι επιβεβλημένη. Αντίθετα η παραμονή του ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης πολιτικής αστάθειας και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.
• Είναι προφανές πως η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία ολόκληρη.
• Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να συνεχίσει τις έρευνες για τις πιθανές ποινικές και αστικές ευθύνες, όπως αυτές διαπιστώνονται στο πόρισμα και να προχωρήσει σε ανάλογες διώξεις.
• Επαναλαμβάνουμε τη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος υπέρ της διαφάνειας και της δημοσιοποίησης στοιχείων αναφορικά με τις διαγραφές δανείων ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα Μη –Εξυπηρετούμενα Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.
• Παρατηρούμε με λύπη μας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος επέλεξαν την οδό της περιφρόνησης της Επιτροπής, της υπόσκαψης των θεσμών, της αμφισβήτησης του πορίσματος και της κοροϊδίας του κυπριακού λαού.

Νωρίτερα

Η παραμονή του Χάρη Γεωργιάδη στο πηδάλιο του υπουργείο Οικονομικών οδηγεί σε αστάθεια και θα πρέπει να επιμείνουμε στην παραίτησή του ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατά τη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, με κύριο θέμα το πόρισμα.

Όπως είπε η Kυβέρνηση λειτουργεί σαν να μην υπήρξε πόρισμα και αυτή η συμπεριφορά πλήττει τους θεσμούς και την δημοκρατία. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε πως υπάρχει κενό αξιοπιστίας σε ο,τι αφορά την κυβέρνηση. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως μελέτησε το πόρισμα και το βρήκε ορθό και αντικειμενικό. «Πέραν από τις ευθύνες που ορθά αποδίδονται στον υπουργό Οικονομικών και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπάρχει ευθύνη και στην Κεντρική τράπεζα» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως ο λόγος κατάρρευσης είναι όντως η ανικανότητα διαχείρισης από την κυβέρνηση.

«Η παραμονή του Χάρη Γεωργιάδη στο πιο σημαντικό υπουργείο οδηγεί σε αστάθεια» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος επιμένοντας στο θέμα παραίτησής του, ενώ έθεσε και ζήτημα εξαπάτησης των πολιτών αφού η κυβέρνηση γνώριζε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών».

Στήριξη Κύπρου σε Αρμενία

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X