ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Ο Χριστοδουλίδης διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος

Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να στηρίξουμε τον κ. Χριστοδουλίδη θα πρέπει εμείς να κάνουμε την υπέρβαση, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τις Προεδρικές εκλογές και το ενδεχόμενο στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι ο κ. Χριστοδουλίδης διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν σημασία, αλλά και οι πολιτικές θέσεις και γι’ αυτό το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τη συζήτηση με τον κ. Χριστοδουλίδη. Διευκρίνισε παράλληλα ότι η τελική απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξει ενδεχομένως να ληφθεί στις 26 Ιουνίου.

Για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα (06/06), ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προτάσεις του που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία, το Γενικό Σύστημα Υγείας, το μεταναστευτικό, αλλά και την διαφθορά. Συζητήθηκαν επίσης οι σχεδιασμοί του για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος.

Ερωτηθείς εάν δεν προβληματίζει το κόμμα το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης υπήρξε στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι που να προβληματίζει «ιδιαίτερα και ειδικά» για τον κ. Χριστοδουλίδη, αλλά τα συλλογικά όργανα του κόμματος προβληματίζονται για διάφορα ζητήματα.

«Δεν προβληματιζόμαστε μόνο για τον κ. Χριστοδουλίδη, υπάρχει ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο οφείλουμε να αναλύσουμε ως πολιτικό κόμμα για να καταλήξουμε στις τελικές μας αποφάσεις», εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι το γεγονός ότι τρεις εκ των κυριότερων υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένου και του Αβέρωφ, υπήρξαν για εννέα χρόνια εκ των στενότερων συνεργατών του στη διαχείριση του Κυπριακού, απαντά στο πόσο άδικα και καθ’ υπερβολή κατηγορείτο η Κυβέρνηση, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε το εξής:

«Δύο σχόλια. Έχει δίκαιο ο κ. Αναστασιάδης καθώς αυτή η παρατήρηση ενδεχομένως να απευθύνεται στο ΑΚΕΛ και όχι σε εμάς, γιατί το ΑΚΕΛ στηρίζει τον κ. Μαυρογιάννη ο οποίος είναι ο άνθρωπος που διαψεύδει το αφήγημα του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό. Είχε στηρίξει τον κ. Αναστασιάδη στον ισχυρισμό ότι δεν είναι εκείνος που απέτρεψε τη λύση στο Κρανς Μοντανά αλλά η αδιαλλαξία της Τουρκίας. Σε αυτό ο Πρόεδρος έχει δίκιο.

Από εκεί και πέρα δεν αρνούμαστε τις καταβολές του κ. Χριστοδουλίδη, αλλά δεν θεωρούμε ότι είναι διεφθαρμένος. Έχουμε θέματα με την κυβέρνηση Αναστασιάδη στην οποία συμμετείχε ο κ. Χριστοδουλίδης και σε περίπτωση που αποφασίσουμε να τον στηρίξουμε θα πρέπει εμείς να κάνουμε την υπέρβαση, να αποφασίσουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τις διαφωνίες που είχαμε στο παρελθόν να μας εμποδίσουν να τον στηρίξουμε και να επικεντρωθούμε στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση