ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Αβέρωφ

Τη χειρότερη υπηρεσία στο κύρος της πολιτικής ζωής προσφέρει με την επιμονή του στην αυτοδιάλυση λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Newsroom K

Απάντηση στην πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για αυτοδιάλυση της βουλής και διεξαγωγή εκλογών δίνει εκ νέου ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως με αυτή την επιμονή του προσφέρει την χειρότερη υπηρεσία για το κύρος της πολιτικής ζωής.

Μιλώντας σε περιφερειακή συγκέντρωση του ΔΗΚΟ στην Πόλη Χρυσοχούς και στην παρουσία των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως όσο θόρυβο και να δημιουργεί ο κ. Νεοφύτου δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, φέρει ο Υπουργός Οικονομικών, η διακυβέρνηση Αναστασιάδη και το κυβερνών κόμμα, του οποίου ηγείται.

«Δεν μπορούν να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την ευθυνοφοβία και ότι η επανάληψη των προβλημάτων δεν αποτρέπεται με τη μη- παραδοχή; Δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι με τις ‘‘ευφάνταστες’’ ιδέες τους προκαλούν τους πολίτες και τους απομακρύνουν από την πολιτική, η οποία απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως είπε «αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε στην απέλπιδα προσπάθεια του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, προκαλώντας τον εάν, κατά τον ΔΗΣΥ, όλα τα κόμματα φέρουν ευθύνη για διαχρονικά προβλήματα και πρέπει να διαλύσουν τη Βουλή, δηλαδή στην ουσία να παραιτηθούν, τότε πρώτη θα πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εφόσον αυτή φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού».

«Αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε στην απέλπιδα προσπάθεια του ΔΗΣΥ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη»

«Για το Δημοκρατικό Κόμμα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος: «Υπάρχει τεράστιο θέμα αναξιοπιστίας του Υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης έναντι της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατ’ επέκταση του λαού. Η παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη θα στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την σαφέστατη και πλήρη πολιτική ευθύνη που της αποδίδει το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά, θα στείλει και το μήνυμα ότι η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα και επιδιώκει να βελτιώσει τη σχέση της με τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Σε σχέση με το κυπριακό ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως θα αναμένει να δει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και εξέφρασε την ελπίδα αυτή να καταγράφει την όλο και εντεινόμενη τουρκική αδιαλλαξία, επιθετικότητα και επεκτατικότητα, όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων, αλλά και στις προσπάθειες διαμόρφωσης από το κατοχικό καθεστώς και τον κατοχικό στρατό νέων δεδομένων και τετελεσμένων -όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται- επί της νεκρής ζώνης και επί της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών και στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί η παρουσία του κόμματος στην Ευρωβουλή.

«Οφείλουμε, μέσω της παρουσίας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να επηρεάζουμε τις αποφάσεις και να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα. Διεκδικούμε μία θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού αλλά και τα εθνικά συμφέροντα της κυπριακής δημοκρατίας. Για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, βασιζόμενη σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Την ανηφόρα στην οποίαν αυτοδοξάζεστε ότι μας οδηγήσατε Περιπλανώμενε γιά χρόνια ψευδές σκαρίφημα ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:53

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«…ενώ η χολή που εκρέει από το στόμα του Προέδρου και των συναγερμικών λατζιναρκών είναι απείρως ...»
Ai Em  |  15:39

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Aγαπητέ ΑΚΑ, Έχετε δίκαιο αλλά αυτοί οι άνθρωποι λόγω των ανεπαρκειών του εκλογικού σώματος των ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:07

Αβέρωφ: Δε βοηθούν οι δηλώσεις Άντρου

«"...δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  15:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X