ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: To ΔΗΚΟ θα είναι κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση το 2023

«Τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να τον έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα παλέψει και θα κερδίσει τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, δήλωσε την Κυριακή από το βήμα του Παγκύπριου Πολιτικού Συνεδρίου του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος διεμήνυσε πως το ΔΗΚΟ θα είναι κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση το 2023 για να φέρει την αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως στόχος του κόμματός του είναι η αλλαγή, σημειώνοντας πως γνωρίζουν πως θα πρέπει να συμβιβαστούν σε κάποια ζητήματα, ώστε να διαμορφώσουν τις απαραίτητες συμμαχίες, που θα τους επιτρέψουν να κερδίσουν τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα εγκαταλείψουν θέσεις αρχών, για να σημειώσει πως το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να απευθυνθεί σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Μπορούμε να κερδίσουμε με συνεργασίες τις προεδρικές του 2023», διεμήνυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Σημείωσε ακόμα πως «θα κερδίσουμε, αν δουλέψουμε σωστά και εάν απευθυνθούμε με θετικές προτάσεις προς την κοινωνία», προσθέτοντας πως «θα κερδίσουμε, εάν αποβάλουμε τον κακό μας μας εαυτό και πιστέψουμε στις θέσεις μας».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, είπε πως «έχει απογοητεύσει όλους», για να σημειώσει πως προέβησαν σε ένα διευρυμένο εσωκομματικό διάλογο, έκαναν την αυτοκριτική τους και έχουν διαπιστώσει τα λάθη τους.

«Φτάνει», είπε, «πλέον η εσωστρέφεια. Χάσαμε μια μάχη, δεν χάσαμε τον πόλεμο. Αυτή δεν είναι η ώρα της απογοήτευσης και της απελπισίας. Αυτή είναι η ώρα της προοπτικής για το Δημοκρατικό Κόμμα».

Επιπλέον, ανέφερε πως «είναι πολλοί εκείνοι που βιάζονται να μας ξεγράψουν, να μας εξευτελίσουν και να μας μειώσουν», για να προσθέσει πως «έτσι νομίζουν» και ότι «νομίζουν λάθος».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο το ότι τα μάτια της κοινωνίας είναι στραμμένα πάνω τους, σημειώνοντας πως παρόλο τον πόλεμο που έχουν δεχτεί το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα του κέντρου, παραμένει με εννέα βουλευτές στη Βουλή, καθώς επίσης παραμένει ρυθμιστής και πρωταγωνιστής.

«Θα διεκδικήσουμε τις προεδρικές του 2023. Θα πολεμήσουμε για τις προεδρικές του 2023. Και θα κερδίσουμε τις προεδρικές του 2023», διεμήνυσε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε, επίσης, την ετοιμότητα να απευθυνθούν σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συμφωνούν με το ΔΗΚΟ, ώστε να επιτευχθούν κοινές συνιστώσες, που θα διαμορφώσουν μια κοινή πρόταση εξουσίας και ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Ανέφερε πως την αμέσως επόμενη περίοδο θα επιδιώξουν να έχουν επαφές με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, πλην του ΕΛΑΜ, για να συμπληρώσει ότι στη συνέχεια θα έχουν επαφές με μη-κοινοβουλευτικά κόμματα και οργανώσεις.

Σημείωσε πως στο τέλος αυτής της διαδικασίας και όταν θα έχουν ενώπιον τους όλα τα δεδομένα τότε θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις συλλογικά και υπεύθυνα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το κόμμα του έχει σήμερα μπροστά του μια επιλογή ή να συνεχίσει να αφήνει τις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον της χώρας σε άλλους ή να δώσουν στη κοινωνία μία άλλη επιλογή και να αλλάξουν επιτέλους αυτά που τους ενοχλούν και αυτά που τους πληγώνουν.

«Είμαστε», είπε, «κόμμα της αντιπολίτευσης. Και θέλουμε την αλλαγή. Και για αυτό το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση το 2023. Θα είναι εξουσία ή ρυθμιστής της εξουσίας. Για να φέρει την αλλαγή».

Δήλωσε πως «το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι στην διακυβέρνηση του τόπου, στη βάση των θέσεων και των αρχών του», για να συμπληρώσει πως γνωρίζουν ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν σε κάποια ζητήματα, εάν είναι να διαμορφώσουν συμμαχίες που θα τους επιτρέψουν να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές.

Σε σχέση με την ετοιμότητα του ΔΗΚΟ να απευθυνθεί σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν μαζί του, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να τον έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε «είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε σε αυτό το διάλογο, με κάθε καλή διάθεση και κάθε καλή θέληση και είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε, αλλά όχι να εγκαταλείψουμε θέσεις αρχών».

Τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε σε θέσεις αρχών που αφορούν το Κυπριακό», ενώ διαβεβαίωσε πως όσο είναι Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να αναιρέσει τον Σπύρο Κυπριανού και τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαιτήσουμε η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς να μην αποτελέσει ζήτημα προτεραιότητας για τη δική μας διακυβέρνηση», προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε παρά να επιμένουμε το μεταναστευτικό να τύχει μιας σωστής διαχείρισης».

ΔΗΚΟ: Έγκριση Πολιτικής Διακήρυξης ενόψει Προεδρικών Εκλογών 

Με την έγκριση της Πολιτικής Διακήρυξης ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το πρώτο που πραγματοποιείται με ταυτόχρονη φυσική και διαδικτυακή παρουσία των συνέδρων, αξιοποιώντας έτσι ένα πολύτιμο εργαλείο ενίσχυσης της επικοινωνίας του κόμματος με τα μέλη του, την τεχνολογία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα, Η Πολιτική Διακήρυξη του κόμματος, καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο το ΔΗΚΟ θα κινηθεί ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023 επιδιώκοντας επαφές με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, πλην του ΕΛΑΜ, με μη κοινοβουλευτικά κόμματα και οργανώσεις. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας και όταν θα τεθούν ενώπιον του κόμματος όλα τα δεδομένα, συλλογικά θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση