ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νομοσχέδιο για τέλεση γάμων σε κάστρα και μουσεία συζητά η Επ. Μεταφορών

Τι δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών

ΚΥΠΕ

Την τέλεση πολιτικών γάμων σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως κάστρα αλλά και μουσεία με χαμηλή επισκεψιμότητα στην Κύπρο, προνοεί μεταξύ άλλων νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που συζητήθηκε την Πέμπτη στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή Μεταφορών είπε πως η συζήτηση του νομοσχεδίου έχει να κάνει με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους με το πρώτο και πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα να είναι η θεσμοθέτηση της δωρεάν εισόδου σε όλα τα μουσεία που είναι κάτω από την αρμοδιότητα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, κάτι που εφαρμόζεται με επιτυχία στο εξωτερικό. Τα μουσεία, είπε, πλέον θα λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα και με ελεύθερη είσοδο.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τους αρχαιολογικούς χώρους, στους οποίους στους δικαιούχους για ελεύθερη είσοδο θα συμπεριληφθούν οι συνταξιούχοι αλλά και οι τρίτεκνες οικογένειες.

Η τρίτη αλλαγή έχει να κάνει με την τέλεση πολιτικών γάμων υπό συγκεκριμένους περιορισμούς και προδιαγραφές σε κάποια αρχαία μνημεία που έχουν επιλεγεί, όπως κυρίως στα κάστρα της Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου καθώς και σε κάποια μουσεία με πολύ χαμηλή επισκεψιμότητα όπως αυτό των Λευκάρων, της Γεροσκήπου και κάποια άλλα. Μέγιστο όριο θα είναι τα 30 άτομα και ένα τέλος που θα κυμαίνεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ αναλόγως του Μνημείου.

«Με αυτό τον τρόπο θα προβάλουμε αυτά τα αρχαία μνημεία, ιδιαίτερα τα κάστρα και από την άλλη θα προβάλουμε την ιστορία μας, την πολιτιστική κληρονομιά στο εξωτερικό και θα ενισχύσουμε τον τομέα των πολιτικών γάμων και τους Δήμους», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, διερωτήθηκε αν στο βρετανικό μουσείο και στο μουσείο στην Οξφόρδη τελούνται πολιτικοί γάμοι εμείς γιατί δεν μπορούμε να τελούμε πολιτικούς γάμους σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους όπως κάστρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση