ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νουρής για Πουρνάρα - Στοχοποίησε ασθενείς με AIDS και μετά τα πήρε πίσω

«Ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα εξέδωσε το αρμόδιο Υπουργείο, σημειώνοντας ότι «ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Επειδή δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ για την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση.

Αυτό που ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τέστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Πρόσθετα ο Υπουργός δήλωσε ότι «το πρώτο μας μέλημα κατά την είσοδο κάποιου μετανάστη στο κέντρο είναι η ιατρική φροντίδα συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής την λαμβάνουν».

Αναφορικά με τους αριθμούς που αναφέρθηκαν αυτοί προέκυψαν μέσα από την πληροφόρηση από το Κέντρο και οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν αριθμούς που αφορούν μεγαλύτερη χρονικά περίοδο γι’ αυτό και θα υπάρξει επανέλεγχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση