ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντουζαρίκ: Αναμένονται συναντήσεις ΓΓ ΟΗΕ με ε/κ και τ/κ πλευρά

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ είπε ότι «ο Γενικός Γραμματέας θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τον Ε/κ και τον Τ/κ ηγέτη για να διερευνήσει πιθανότητες για τον διορισμό απεσταλμένου»

Συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων αναμένεται να έχει έως το τέλος της εβδομάδας ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, το βράδυ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του ΓΓ, Στεφάν Ντουζαρίκ, «ο Γενικός Γραμματέας θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τον Ε/κ και τον Τ/κ ηγέτη για να διερευνήσει πιθανότητες για τον διορισμό απεσταλμένου».

Επεσήμανε ότι ο Γενικός Γραμματέας παραμένει προσηλωμένος στην υποστήριξη αμφοτέρων των πλευρών στην εξεύρεση δρόμου προς εμπρός για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε ότι, «όπως επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας, οι καλές του υπηρεσίες παραμένουν στην πλήρη διάθεση των πλευρών».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ γιατί δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του ΓΓ είπε πως η αναβολή ήταν θέμα προγραμματισμού από την τουρκική πλευρά.

«Αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με τον Υπουργό Εξωτερικών αυτή την εβδομάδα».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας τριμερούς συνάντησης του ΓΓ με τον ΠτΔ και τον Τ/κ ηγέτη, ο κ. Ντουζαρίκ δήλωσε πως δεν υπάρχουν νεότερα αυτή τη στιγμή για κάτι τέτοιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση