ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:39
 

Ο Ερντογάν είδε τον Τατάρ

Κρίσιμες συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Για μια κρίσιμη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στην προεδρία της Τουρκίας και τους εκπροσώπους της «κυβέρνησης» κάνουν λόγο το απόγευμα της Παρασκευής τουρκοκυπριακοί δημοσιογραφικοί κύκλοι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε πριν από λίγο τον «Πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ. Νωρίτερα ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϊ. Ο κ. Οκτάϊ είναι το αρμόδιο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης για θέματα Κύπρου.

Μαζί με τις προαναφερόμενες συναντήσεις, στην Πόλη η τ/κ αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους και διπλωμάτες που είναι για υπεύθυνοι για οικονομικά θέματα, το Κυπριακό και τα ενεργειακά.

Οι εντυπώσεις των τ/κ δημοσιογραφικών κύκλων

Τ/κ δημοσιογραφικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις επαφές στην Πόλη υπογραμμίζουν τρία σημεία. Πρώτον, η χρονική συγκυρία των επαφών φέρει ιδιαίτερη σημασία. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες και ενώ ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τις «προεδρικές» του Απριλίου, η τουρκική πλευρά κάλεσε τ/κ αντιπροσωπεία για διαβουλεύσεις.

Δεύτερον, οι συσκέψεις στην Πόλη λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο που στα κατεχόμενα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη απελευθερώσει το περίφημο οικονομικό κονδύλι που προορίζεται για τους τ/κ, με βάση την νέα οικονομική συμφωνία.

Τέλος, όπως υπογραμμίστηκε παραπάνω τ/κ δημοσιογραφικοί κύκλοι δεν αποκλείουν στην Πόλη να συζητηθούν και οι επικείμενες «προεδρικές εκλογές», καθώς πλέον έχει αρχίσει και επισήμως η «προεκλογική» περίοδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X