ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:59
 

Ο Ερντογάν προτείνει διαπραγμάτευση για την ΑΟΖ

Χαρακτηρίζει ως ακατανόητη την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στην ανάγκη για διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ε/κ και την τ/κ πλευρά αναφέρθηκε ο κ. Ερντογάν λίγο πριν την συμμετοχή του στην Σύνοδο G20.

Λίγο πριν την αναχώρηση του για την Ιαπωνία όπου θα συμμετάσχει στην Σύνοδο G20 και θα έχει συναντήσεις με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Στα πλαίσια των δηλώσεων του, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Ερντογάν πραγματοποίησε αναφορά και στην νέα απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ για την περιοχή και τόνισε ότι το ζήτημα ενδέχεται να συζητηθεί στην επικείμενη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Στην περιοχή έχουν δικαιώματα η Τουρκία και η βόρεια Κύπρος». Αυτό υπενθύμισε ο κ. Ερντογάν, στην αρχή της σύντομης τοποθέτησης του.
Στην συνέχεια, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη. «Η Τουρκία έχει καθήκοντα ως εγγυήτρια δύναμη της βόρειας Κύπρου, σε περίπτωση που αυτή δεχθεί επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Ερντογάν χαρακτηρίζει ως ακατανόητη την σχετική απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ. Επίσης, υπενθυμίζει την πάγια θέση της χώρας του για την ΑΟΖ. Προτείνει την διαπραγμάτευση ανάμεσα στην τ/κ και την ε/κ πλευρά

«Και φυσικά θα πραγματοποιήσουμε σοβαρές κινήσεις», τόνισε ο κ. Ερντογάν σε σχέση με τις κινήσεις της χώρας του. Ο ίδιος ζήτησε δίκαιη μεταχείριση από τους γείτονες της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Aφού θέλει να διαπραγματευτεί, ας το διευθετήσουμε. Είναι εύκολος ο σουλτάνος ειδικά όταν απέναντι του θα έχει κάποιον διαπραγματευτή με ....................

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X