ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:34
 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη ομολόγων του

Τα συμπεράσματα του ΣΓΥ θα καθοδηγήσουν τις εργασίες του ΕΣ σε σχέση με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη των ομολόγων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε την Τετάρτη κοινοτικός αξιωματούχος, ο οποίος είχε την αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο κομμάτι της συνεδρίασης, δήλωσε πως «σε σχέση με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) θα καθοδηγήσουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ακολούθως ανέγνωσε τα βασικότερα σημεία των συμπερασμάτων σημειώνοντας ότι «το Συμβούλιο θα παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση» και «καλεί την ΕΥΕΔ και την Κομισιόν να παρουσιάσουν κατάλληλα μέτρα χωρίς καθυστέρηση...»

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις και μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη των υπολοίπων ηγετών», είπε ο αξιωματούχος.

«Ελπίζω πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υιοθετήσει τα συμπεράσματα του ΣΓΥ, τα οποία και υιοθετήθηκαν με ομοφωνία από το ίδιο το ΣΓΥ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο», συμπλήρωσε.

«Οι απαιτήσεις της Κύπρου ικανοποιήθηκαν, είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο το ότι εντέλλεται η ΕΥΕΔ και η Κομισιόν να παρουσιάσουν κατάλληλα μέτρα χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε και διευκρίνισε, «ωστόσο δε νομίζω ότι αυτή η παρουσίαση θα γίνει αύριο».

«Είναι σημαντικό να υπάρξει έγκριση του κειμένου με την ίδια ή παρόμοια γλώσσα όπως και στο ΣΓΥ, αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην υπόθεση».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν και κατά πόσο κοινοτικοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να συναντήσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο της G20 στην Όζακα της Ιαπωνίας, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Τουσκ δεν έχει προγραμματίσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν γνωρίζει για τους άλλους ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Ο πεμπτοφαλαγγιτης αντρος κυπριανου εβγαλε ενα πηχη γλωσσα για τον μενεντεζ και το νομοσχεδιο του, που ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  05:31

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Ο πεμπτοφαλαγγιτης αντρος κυπριανου εβγαλε ενα πηχη γλωσσα για τον μενεντεζ και το νομοσχεδιο του, που ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  05:31

Εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της Petrana Nikolova από τη Βουλγαρία

«Εκαντήσαμε σε αυτό το τόπο, εκτός όλων των άλλων, ο κάθε κομπλεξικός και ανώμαλος να έχει στη κατοχή ...»
Christos A.  |  14:09

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Συμφωνώ. Ειδικά τούτος ο ΥΠΕΞ δε μου πολλογεμωννει το μάτι. »
Luke  |  13:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X