ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είδε τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων ο Αναστασιάδης

Όλα όσα συζητήθηκαν

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, σερ Λίντσεϊ Χόιλ, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις τόσο επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και στη θάλασσα, με ιδιαίτερη αναφορά στις παραβιάσεις των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ σε σχέση με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε το πρωί στο Προεδρικό τον σερ Λίντσεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, επίσης, στις προτάσεις του για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος για την έναρξη ενός εποικοδομητικού και με καλή πίστη από όλες τις πλευρές, διαλόγου, για την επίλυση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκαν οι εξαίρετοι και διαχρονικοί δεσμοί ανάμεσα σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου και του κοινοβουλευτικού.

Συζητήθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και ζητήματα που άπτονται της Διασποράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση