ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Πρόεδρος στηρίζει την τη συμφωνία της COP26 για τα Δάση και τη Χρήση Γης

Στόχος της συμφωνίας είναι ο τερματισμός της αποψίλωσης των δασών έως το 2030

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των περισσότερων των εκατό χωρών που στηρίζουν τη Διακήρυξη Ηγετών της Γλασκώβης για τα Δάση και τη Χρήση Γης, η οποία υπογράφεται σήμερα στη Γλασκώβη, στο πλαίσιο της κλιματικής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών COP26.

Στόχος της συμφωνίας είναι ο τερματισμός της αποψίλωσης των δασών έως το 2030 με τη δέσμευση περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς αυτόν το σκοπό.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο και φιλοξένησε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξή του στη βρετανική πρωτοβουλία.

«Τα δάση έχουν μεγάλη σημασία τόσο για μένα όσο και για τη χώρα μου, διότι τα δάση, ο δασικός τομέας, η βιοποικιλότητα και η αειφόρος χρήση γης αποτελούν ουσιαστικό μέρος της μετάβασης μας σε μια σύγχρονη, κλιματικά ουδέτερη οικονομία με επαρκείς πόρους», ανέφερε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Με τις δεσμεύσεις και τις δράσεις που προτείνονται στη Διακήρυξη των Ηγετών, στη Γλασκώβη, για τα Δάση και τη Χρήση Γης θα υπάρξουν αναπτυσσόμενα, υγιή και ανθεκτικά δάση και θα διασφαλιστεί η σημαντική τους συμβολή στις φιλοδοξίες μας για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα, την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο και πέραν αυτής, καθώς και στην αειφόρο δασική βιο-οικονομία», συνέχισε.

Κλείνοντας το μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Η Κύπρος, συνεπώς, υιοθετεί τη Διακήρυξη των Ηγετών της Γλασκώβης και δεσμεύεται να εργαστεί συλλογικά για την αναχαίτιση της απώλειας των δασών και της υποβάθμισης γης μέχρι το 2030 δημιουργώντας παράλληλα αειφόρο ανάπτυξη και προωθώντας μια συνολική μεταμόρφωση της υπαίθρου».

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα από αριθμό ηγετών κρατών που συμμετέχουν στη σύνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση