ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Τατάρ με άτομο που διερευνούν την δράση του οι γερμανικές αρχές

Στο προσκήνιο της τ/κ επικαιρότητας «άνθρωπος» του τουρκικού παρακράτους

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ένα άτομο που διερευνούν από το 2018 οι γερμανικές αρχές διατηρεί επαφές με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τους δυο άνδρες να είχαν συνάντηση πριν από περίπου δυο χρόνια στην Άγκυρα. Την πληροφορία έφερε στο προσκήνιο η «Κίμπρις Ποστασί». Στο επίκεντρο της νέας υπόθεσης βρίσκεται η παράνομη «Οργάνωση Osmanen Germania (Οθωμανοί της Γερμανίας),» και ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, ο Τανέρ Άϊ.

Οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την λειτουργία της οργάνωσης με το σκεπτικό ότι αποτελεί παράρτημα του τουρκικού παρακράτους και συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Γερμανίας.

Ο Τατάρ με αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Ο Άϊ είναι γνωστός για τις επαφές και τις συναντήσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Επίσης, το όνομα του έχει έρθει το τελευταίο διάστημα στο προσκήνιο της τ/κ επικαιρότητας με αφορμή τις αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ.

Η «Κίμπρις Ποστασί» δημοσίευσε φωτογραφία η οποία απεικονίζει τον κ. Τατάρ σε συνάντηση με τον κ. Άϊ. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 18 Δεκεμβρίου 2019 στην Άγκυρα, στο ξενοδοχείο «Jw Marriot Hotel».

Για την συνάντηση του με το άτομο που βρίσκεται στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών, ο κ. Τατάρ προέβη σε δήλωση δια μέσου του «Genç Tv». Ο τ/κ ηγέτης δήλωσε το εξής: «Πριν από 2-3 χρόνια με προσέγγισε σε ένα ξενοδοχείο στην Άγκυρα. Δεν είχα καμία συναλλαγή μαζί του. Δεν γνωρίζω το όνομα του».

«Επίτιμος Πρόξενος της ΤΔΒΚ στην Ντύσσελντορφ»

 

Σημειώνεται ότι η «Κίμπρις Ποστασί» δημοσίευσε επίσης, μια φωτογραφία που απεικονίζει όχημα μεγάλης αξίας με γερμανική πινακίδα, στην οποία ξεχωρίζει η φράση «Επίτιμος Πρόξενος της ΤΔΒΚ στην Ντύσσελντορφ». Το όχημα ανήκει στον πατέρα του Τανέρ Αϊ, στον Τσετίν Άϊ.

Για την παραπάνω υπόθεση τοποθετήθηκε ο «Υπουργός Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για όλους τους «επίτιμους αντιπροσώπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση