ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΥΠΑΜ παρέστη στο Φιλολογικό Μνημόσυνο του Σάββα Ροτσίδη στο Μάμμαρι

Για την ανάγκη να θέσουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από προσωπικά οφέλη και σκοπιμότητες, μίλησε ο Μιχάλης Γιωργάλλας

ΚΥΠΕ

Για την ανάγκη να θέσουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από προσωπικά οφέλη και σκοπιμότητες, μίλησε ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας ο οποίος παρέστη τη Δευτέρα στο Φιλολογικό Μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, Σάββα Ροτσίδη στο Μάμμαρι.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη ζωή και τους αγώνες του Σάββα Ροτσίδη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος νεκρός αντάρτης της ΕΟΚΑ. Είπε ότι ο Σάββας Ροτσίδης διακρινόταν για τη γενναιότητα, την τόλμη, την αποφασιστικότητα και το ήθος του και μίλησε για τον θανάσιμο τραυματισμό του το Νοέμβριο του 1958, σε ηλικία 23 ετών, σε ενέδρα των Άγγλων στο χωριό Αγρίδια.

Ο ΥΠΑΜ είπε ότι η «ακριτική ηρωοτόκος κοινότητα Μάμμαρι» έθρεψε και άλλα άξια τέκνα που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα το 1974 και κάποιοι εξ αυτών σήμερα αγνοούνται.

"Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μου επιτρέψετε να συγχαρώ όλους εσάς, που παρ’ όλα τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε, λόγω της εγγύτητας των τουρκικών φυλακίων, συνεχίζετε ακούραστα κι επίμονα να ζείτε και να δημιουργείτε στη γη που παραλάβατε από τους προγόνους σας, αρνούμενοι να την εγκαταλείψετε στη φθορά του χρόνου", είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους.

Ο ΥΠΑΜ εξήρε και τις  προσπάθειες που καταβάλλονται από τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου Μάμμαρι, να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη των ηρώων και των κατεχομένων εδαφών.

"Δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί η πολυπόθητη λύση του Κυπριακού, η οποία θα διασφαλίζει τη νομιμότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες όλων των κατοίκων του νησιού", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση