ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι 11 υποψήφιοι της ΕΔΕΚ για την Επ. Αμμοχώστου

Το who is who των υποψηφίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τους υποψηφίους για τις Βουλευτικές εκλογές για την επαρχία Αμμοχώστου ανακοίνωσε η ΕΔΕΚ.

Η ανακοίνωση:

Σε μια περίοδο όπου η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας κορυφώνεται με προκλητικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και με έναρξη διαδικασίας εποικισμού της πόλης της Ευαγόρα, η ΕΔΕΚ ανακοινώνει τους υποψηφίους στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου για τις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Η ΕΔΕΚ διαβεβαιώνει τους πολίτες της επαρχίας Αμμοχώστου ότι συνεχίζει άοκνα τον αγώνα για δημοκρατική και δίκαιη λύση στο κυπριακό με πλήρη σεβασμό στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο, με κατοχύρωση του δικαιώματος επιστροφής όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και αξιοποίησης των περιουσιών τους.

Το ψηφοδέλτιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την επαρχία Αμμοχώστου απαρτίζουν:
1. Ανδρέου Λευτέρης
2. Ασσιώτης Πέτρος
3. Άστρας Νίκος
4. Δημητρίου Δημήτρης
5. Λίλλη Αννίτα
6. Ξενοφώντος Ξένιος
7. Πλατρίτης Πάνος
8. Πούγιουρος Σώζος
9. Πρίαμος Μάριος
10. Χρήστου Χαράλαμπος
11. Χριστοφή Νίκος

Ανδρέου Λευτέρης, Ά Αντιπρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚΟ Λευτέρης Ανδρέου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Πριν την τουρκική εισβολή διέμενε στην κατεχόμενη σήμερα Κάτω Δερύνεια και ακολούθως στη Σωτήρα Αμμοχώστου . Η καταγωγή της οικογένειας του πατέρα του είναι οι Γούφες και ο Άγιος Νικόλαος Λευκονοίκου και της μητέρας του η Σωτήρα Αμμοχώστου.
Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος Μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση.
Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών, στο τμήμα Τελωνείων Λάρνακας, ως Τελωνειακός Λειτουργός. Μετείχε σε σεμινάρια και συνεδρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τη εργασία του. Διετέλεσε Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου (2006-2018). Σήμερα είναι ο Ά Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Ασσιώτης Πέτρος, Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΟ Πέτρος Ασσιώτης κατάγεται από την Γιαλούσα της κατεχόμενης από την εθνοκτόνο Τουρκία Καρπασίας μας. Σπούδασε ξενοδοχειακή διοίκηση στο Λονδίνο και είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος Olympia Designs στην Λάρνακα. Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1980 ασχολήθηκε με το κατοχικό ζήτημα καθώς και με τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Υπηρέτησε για σειρά ετών ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία όπου ασχολήθηκε επισταμένα με προσφυγικά θέματα και με τα προβλήματα που απασχολούσαν και εξακολουθούν να απασχολούν τους εγκλωβισμένους μας.
Είναι Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σκοπός και στόχος της οποίας είναι η επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και η διασφάλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας της μόνης ασπίδας ασφαλείας όλων των νομίμων κατοίκων της. Μαζί με πάνελ από ειδικούς σε κάθε ενότητα έχει διοργανώσει Δημόσιες Συζητήσεις/Ενημερώσεις σε όλη την Κύπρο για ενημέρωση των συμπατριωτών μας σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας, διακυβέρνησης στην περίπτωση εφαρμογής της όποιας κακής λύσης. Έχει αρθρογραφήσει για τα θέματα αυτά τόσο στον έντυπο τύπο, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άστρας Νίκος, Ιατρός, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κ.Σ. ΕΔΕΚΟ Δρ Νίκος Άστρας γεννήθηκε στην Κατωκοπία Μόρφου. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Κρασία από το Παραλίμνι. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Σπούδασε Ιατρική στην πόλη Περούτζια της Ιταλίας. Είναι κάτοχος της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής-Χειρουργικής τραύματος (ALT, PHTLS, ALS, DSTC). Διετέλεσε για αρκετά χρόνια Υπεύθυνος Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Σήμερα είναι ιδιώτης Ιατρός, συνεργάζεται με την κλινική ΛΗΤΩ στο Παραλίμνι και NAPA OLYMPIC στην Αγιά Νάπα. Είναι μέλος της Επαρχιακής Αμμοχώστου και της Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ.

Δημητρίου Δημήτρης (Σαβουλλής), Δημοτικός Σύμβουλος ΑμμοχώστουΟ Δημήτρης Δημητρίου (Σαβουλλής) γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1979. Είναι γιος της πολύτεκνης οικογένειας του Σάββα & Αντρούλλας Σαβουλλή, από την Αμμόχωστο. Παντρεμένος με Πετια Δημητρίου από το 1998.
Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά τον Σάββα που σήμερα είναι 20 χρονών και τον Ανάσταση που είναι 10 χρονών.
Η οικογένεια ασχολείται παραδοσιακά με οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης από το 1967.
Είναι Δημοτικός Σύμβουλος ΕΔΕΚ στην Αμμόχωστο με ενεργή δράση στα κοινά και στη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Λίλλη Αννίτα, Δημοτική Σύμβουλος ΔερύνειαςΗ Αννίτα κατάγεται από την επαρχία Αμμοχώστου και διαμένει στην Δερύνεια. Είναι παντρεμένη με τον Πανίκκο Μιχαήλ και απέκτησαν τρία παιδιά. Είναι απόφοιτος του Cyprus College με δίπλωμα στο Executive House Keeping. Είναι αυτοεργοδοτούμενη στον τουριστικό τομέα και έχει έντονη δράση με τα κοινά. Έχει να επιδείξει πλούσια και μακρόχρονη κοινωνική δράση, αφού από τα παιδικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα της Δερύνειας.
Από το 2011 είναι Δημοτική Σύμβουλος Δερύνειας και πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου. Είναι μέλος της σχολικής εφορίας, του ΣΚΕ και προϊστάμενη Πολιτικής Άμυνας. Είναι επίσης μέλος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου και από το 2011 μέχρι το 2016 διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας, μέσα από την οποία είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας.

Ξενοφώντος Ξένιος, Επιχειρηματίας, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κ.Σ. ΕΔΕΚΓεννήθηκε στα Σπήλια τον Αύγουστο του 1964. Προέρχεται από οικογένεια ενεργά αναμεμειγμένη στην ίδρυση της ΕΔΕΚ. Ο μικρότερος συλληφθείς κατά την ημέρα του πραξικοπήματος με τον πατέρα του, την Βαρβάρα Λυσσαρίδου και τον οδηγό της, στον Καρβουνά.
Παντρεμένος με την Έλενα Μιχάλη Κουρτέλλα από το Λευκόνοικο. Έχει δύο παιδιά, τον Αντρέα και την Μαρία. Διαμένει στην Λάρνακα και είναι Επιχειρηματίας.
Είναι μέλος της ΕΔΕΚ από το 1982. Διετέλεσε μέλος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΚ, της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Γραμματέας του Συμβουλευτικού Σώματος του Προέδρου του Κόμματος Βάσου Λυσσαρίδη (1996).

Πλατρίτης Πάνος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Ο Πάνος Πλατρίτης είναι πρόσφυγας με καταγωγή από την Αμμόχωστο (ο πατέρας του είναι από το κάτω Βαρώσι και η μητέρα από Άγιο Λουκά Αμμοχώστου) . Είναι το πέμπτο παιδί πολύτεκνης επταμελoύς οικογένειας του Νίκου Πλατρίτη και της Νίκης Τζιωρτζή Πλατρίτη. Είναι παντρεμένος και έχει έναν υιό τον Αλέξανδρο.
Αποφοίτησε με Άριστα από το Λύκειο Αγίου Αντωνίου και ακολούθως υπηρέτησε την πατρίδα του ως Λοχίας Ορεινών Καταδρομών (Λ.Ο.Κ) στην 31η μοίρα καταδρομών στο Ζύγι.
Συνέχισε τις σπουδές του με πτυχίο (4 έτη) στην Διαιτολογία - Διατροφολογία και μεταπτυχιακό στην Κλινική διαιτολογία.
Μέχρι σήμερα ιδιωτεύει σε Λεμεσό, Λευκωσία και Αθήνα ως Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος και έχει πολυεπίπεδη επαγγελματική κατάρτιση στο κομμάτι της διατροφής, εκγύμνασης και ψυχοθεραπείας. Eίναι επίσης συμβεβλημένος με το Γενικό σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ) ως Κλινικός Διαιτολόγος.
Είναι συγγραφέας 8 βιβλίων εκ των οποίων το Best seller «Ο διαιτολόγος προτείνει». Η ιστορία του ιδίου συγκλονίζει γιατί στο παρελθόν έχει υπάρξει και ο ίδιος παχύσαρκος. Είναι:
• Εγγεγραμμένος στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων και Διαιτολόγων
Κύπρου, BSc, ΜSc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
• Ειδ. Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής Εγγεγραμμένος Γυμναστής στον Κ.Ο.Α
• Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης από την ΑνΑΔ. (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού)
• Μέλος της επιστημονικής ομάδας της Πλαστικής χειρουργικής κλινικής ΑTHENS BEVERLY HILLS σε Γλυφάδα και Κολωνάκι.
Έχει εργαστεί ως ειδ. Ψυχοθεραπευτής στα πιο κάτω κέντρα θεραπείας:
• Σταθμός Συμβουλευτικής "Αποφασίζω"
• Ψυχοθεραπευτική Εστία Μακρόβιας Απεξάρτησης (Ψ.Ε.Μ.Α.)
• Κέντρο Επιδοτούμενων Ψυχοθεραπευτικών Υπηρεσιών (Κ.Ε.Ψ.Υ.)
• Κέντρο Ευφυίας και Ευεξίας
• Electrα ( Κέντρα συμβουλευτικής για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής εξάρτησης)

Πούγιουρος Α. Σώζος, ΔικηγόροςΟ Σώζος Α. Πούγιουρος γεννήθηκε στις 02.10. 1959 και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο.
Φοίτησε στο Α' Γυμνάσιο Αρρένων μέχρι την Γ' τάξη και το 1974 εξαναγκάσθηκε λόγω προσφυγιάς μαζί με την οικογένεια του να εγκατασταθούν στη Λεμεσό όπου αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο.
Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο του Λέστερ και αναδείχθηκε σε Barrister από το Gray’s Inn, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1985. Το 1987 μαζί με τον πατέρα του Ανδρέα Χ. Πούγιουρο άνοιξε δικηγορικό γραφείο το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα στην Λεμεσό.
Αναμίχθηκε στα κοινά με το Σ.Κ.ΕΔΕΚ από το 1985.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου για τέσσερεις θητείες και συμμετείχε σε διάφορες αποστολές διαφώτισης του Δήμου Αμμοχώστου στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.
Υπήρξε μέλος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού, Σχολικής Εφορείας Αμμοχώστου και του Συνδέσμου Αγώνα Επιστροφής Αμμοχώστου.
Είναι παντρεμένος με την Ανδρούλα Πούγιουρου με την οποία έχουν δύο παιδιά, την Μαρία και την Στέλλα, φοιτήτριες στο εξωτερικό.

Πρίαμος Μάριος, ΠαρουσιαστήςΟ Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία. Οι γονείς του είναι ο Πρίαμος Ιωαννίδης (Γυμνασίαρχος) από τη Λευκωσία και η Λαμπρινή Ιωαννίδου (καθηγήτρια) από τη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ.
Είναι παρουσιαστής στην εκπομπή Passenger η οποία προβάλεται στην Ελλαδική και Κυπριακή τηλεόραση.
Είναι εκπαιδευτής υποβρυχίων καταδύσεων και διατηρεί σχολή καταδύσεων στο Παραλίμνι.
Είναι ανάμεσα στα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα σε Κύπρο και Ελλάδα, αφού το 2017 οι αθλητικές του επιδόσεις, η ανταγωνιστικότητά του, ο χαρακτήρας του και η αγάπη του κοινού, τον έφεραν στον τελικό του ριάλιτι επιβίωσης «SURVIVOR».
Ο Μάριος είναι πρεσβευτής παιδιών με αυτισμό, συμμετέχει και υποστηρίζει εκδηλώσεις που αφορούν τον Αθλητισμό, την παιδεία και την Νεολαία και εδώ και δέκα χρόνια είναι εθελοντής αιμοδότης.

Χρίστου Π. Χαράλαμπος, Ασφαλιστικός ΣύμβουλοςΟ Χαράλαμπος Π. Χρίστου γεννήθηκε στην Λάρνακα στις 6 Ιουλίου του 1984 και μεγάλωσε στο χωριό Κοφίνου της επαρχίας Λάρνακας. Κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο Λευκονοίκου και από τα Γέναγρα Αμμοχώστου. Τα τελευταία 17 χρόνια μένει και εργάζεται στην Λάρνακα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Λευκάρων. Στην συνέχεια κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Στρατιώτης στο 286 Τάγμα Πεζικού. Είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην εταιρεία Universal life. Δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα κοινωνικών προβλημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας και όχι μόνο. Ως ένας άνθρωπος που πιστεύει στις ανθρώπινες αξίες και αγωνίζεται γι’ αυτές, ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό παρέχοντας χωρίς ενδοιασμούς κάθε βοήθεια σε όποιο συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη.

Χριστοφή Νίκος, ΜηχανολόγοςΟ Νίκος κατάγεται από την Γιαλούσα όπου μετά την Τουρκική εισβολή παρέμεινε εγκλωβισμένος με τους γονείς και τα 6 αδέλφια του για περίπου ένα χρόνο. Από το 1975 διαμένει στα Κελλιά Λάρνακας.
Έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην 33η Μοίρα Καταδρομών. Ακολούθως σπούδασε στο ΙΞΕΤ Λευκωσίας και εργάστηκε στην τουριστική βιομηχανία. Συνεχίζοντας εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και απέκτησε διπλώματα στον κλάδο της μηχανολογίας που ασχολείται με συστήματα αέρος στα βαρέου τύπου μηχανήματα, από την ΑΒS UK και το European Instute of Braking Technologies (EIBT) καθώς και την ΚONGSBERG Bελγίου.
Το 1991 παντρεύτηκε την σύζυγό του Μαρία, που κατάγεται από το Λιοπέτρι και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά.
Είναι εναντίον της Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας και τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται έντονα με τα κοινά και ιδίως με θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό, με κοινωνικά και προσφυγικά θέματα, όπως επίσης με τοπικά θέματα που αφορούν την Αμμόχωστο και τις περιοχές που στεγάζουν πρόσφυγες. Έχει προσφέρει πολύμορφο έργο από διάφορες θέσεις. Διετέλεσε πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του δημοτικού σχολείου Κελλιών για 11 χρόνια και μέλος του επαρχιακού συνδέσμου γονέων Λάρνακας.
Επίσης είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κοινοτικού Εθελοντισμού Κελλιών, γραμματέας του επαρχιακού συντονιστικού συμβουλίου εθελοντισμού Λάρνακας και πρόεδρος του κέντρου πρώτων κοινωνικών βοηθειών του ΕΣΣΕΛ.
Εντάχθηκε ως μέλος στις τάξεις της Συμμαχίας Πολιτών και ήταν υποψήφιος στην Αμμόχωστο το 2016.
Είναι οικονομικός διαχειριστής της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ),μέλος της επιτροπής αναδόμησης των συνοικισμών, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργού εσωτερικών σε θέματα που αφορούν Τουρκοκυπριακές περιουσίες, πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου της Συμμαχίας Πολιτών και μέλος της κεντρικής Γραμματείας του Κινήματος.
Είναι ένθερμος υποστηρικτής των αιτημάτων των προσφύγων, των γεωργών, των μικροκαταστηματαρχών της Αμμοχώστου, καθώς και των αιτημάτων των Προσφύγων στους συνοικισμούς που αφορούν στη σωστή διαβίωση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση