ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι αντιδράσεις ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων

Πώς βλέπουν τα κόμματα την απόφαση των ΗΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για ολική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο χαιρετίζουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα. Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η απόφαση των ΗΠΑ αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της Κύπρου, ενώ το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την απόφαση τονίζοντας πως ήταν καθοριστική συμβολή του τέως Υπουργού Εξωτερικών και Ανεξάρτητου Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

ΔΗΣΥ: Είχαμε στηρίξει αυτές τις προσπάθειες

Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κύπρο αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για την εξωτερική και αμυντική μας πολιτική. Οι σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ εισέρχονται πλέον σε μια νέα εποχή.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με ξεκάθαρη, στοχευμένη στρατηγική, η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη πέτυχε ένα σημαντικό στόχο δημιουργώντας παράλληλα ισχυρές προοπτικές για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή μας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, είχαμε στηρίξει αυτές τις προσπάθειες με όλες μας τις δυνάμεις.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει τον γεωστρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ενώ παράλληλα δικαιώνεται η πολιτική μας για ξεκάθαρο και αξιόπιστο πολιτικό προσανατολισμό και για σύναψη ισχυρών συμμαχιών. Παράλειψή μας θα ήταν να μην σημειώσουμε την εποικοδομητική στάση που τήρησε επί του θέματος και γενικότερα στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού ο Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

ΔΗΚΟ: Καθοριστική η συμβολή του Χριστοδουλίδη

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πλήρη άρση του εμπάργκο της πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με την άρση του εμπάργκο θα επιτρέπεται η έγκριση εξαγωγών, επανεξαγωγών και μεταφορών αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που ενισχύει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως τέτοια θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Το Δημοκρατικό Κόμμα σημειώνει ιδιαίτερα την καθοριστική συμβολή του τέως Υπουργού Εξωτερικών και Ανεξάρτητου Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη σε αυτή την εξέλιξη όπως επίσης και του Αμερικανού Γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση