ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι αποφάσεις του Υπουργικού - Αρχιεπισκοπικές, σχέδιο εργαζομένων και δενδρύλλια

Τι αναφέρει η γραπτή δήλωση της Αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού

ΚΥΠΕ

Σειρά αποφάσεων έλαβε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου.

Έκτακτο Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε Κέντρα Αναψυχής που βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στο παραλιακό μέτωπο Πάφου και τελούν υπό αναστολή εργασιών

Γραπτή δήλωση της Αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Έκτακτο Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε Κέντρα Αναψυχής που βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στο παραλιακό μέτωπο Πάφου και τελούν υπό αναστολή εργασιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα διεξάγεται ενδοεπιχειρησιακά από τις αναφερόμενες επιχειρήσεις και, κατά την περίοδο κατάρτισης, αυτές θα καταβάλλουν στους καταρτιζόμενους επίδομα κατάρτισης ίσο με τον κανονικό μισθό τους, βάσει του οποίου θα καταβάλλονται όλες οι εισφορές που εισπράττονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα καταβάλλουν στην επιχείρηση το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται οι καταρτιζόμενοι.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Kατάρτισης Εργαζομένων σε Ξενοδοχειακές Μονάδες που βρίσκονται σε ολική ή μερική αναστολή εργασιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023 και Ιανουαρίου 2023 – Μαΐου 2023 (για τα ξενοδοχεία ορεινών θερέτρων).

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα διεξάγεται ενδοεπιχειρησιακά από τις ξενοδοχειακές μονάδες και, κατά την περίοδο κατάρτισης, αυτές θα καταβάλλουν στους καταρτιζόμενους επίδομα κατάρτισης ίσο με τον κανονικό μισθό τους και βάσει του οποίου θα καταβάλλονται οι εισφορές που εισπράττονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα καταβάλλουν στην ξενοδοχειακή μονάδα, ως αρχή εφαρμογής του προγράμματος κατάρτισης, το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται οι καταρτιζόμενοι.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο τροποποίησε προηγούμενη απόφασή του η οποία αφορά το πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα, θα αυξηθούν στις 100 χιλιάδες τα δενδρύλλια που θα παραχωρηθούν δωρεάν από το Τμήμα Δασών. Στους δικαιούχους προστίθενται και απλοί πολίτες που θα αξιοποιούν τα φυτά για ιδία χρήση εντός της περιουσίας τους. Τα φυτά θα διατίθενται κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας του Δέντρου». Το Τμήμα Δασών θα παραθέσει λεπτομέρειες εντός των ημερών.

Εξάλλου, τo Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών για το αίτημα του Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών για στήριξη του κράτους στη διενέργεια των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών. Στη βάση γνωμάτευσης που ζητήθηκε από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα διατεθούν τα στοιχεία του εκλογικού καταλόγου, που κρίνονται απαραίτητα για σκοπούς διενέργειας των εκλογών.

Εγκρίθηκε, επίσης, η δυνατότητα απασχόλησης δημοσίων υπαλλήλων για διοικητική υποστήριξη αλλά και για σκοπούς εκτέλεσης καθηκόντων Προεδρευόντων υπαλλήλων στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, την αποζημίωση των οποίων θα καλύψει η Εκκλησία της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση