ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι προειδοποιήσεις του ΥΠΕΣ στον κοινοτάρχη Αργάκας έπιασαν τόπο

Δεν συνεργαζόταν για θέματα μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης λέει το Υπουργείο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Μια ανάσα πριν την παύση του, ένα μήνα πριν τις κοινοτικές εκλογές, βρέθηκε ο κοινοτάρχης Αργάκας Σπύρος Πελοπίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου αντιμετώπισε το ενδεχόμενο να παυθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τις πληροφορίες της «Κ» επιβεβαίωσαν πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αιτία παύσης του κοινοτάρχη θα ήταν η μη συνεργασία του, σε θέματα μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης κάτι που οδήγησε το Υπουργείο Εσωτερικών να τον προειδοποιήσει πως αν συνεχίσει την ίδια τακτική σε αυτή την περίπτωση το Υπουργείο θα προχωρήσει στην παύση του.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κοινοτάρχης Αργάκας αρνείτο, μεταξύ άλλων, να παραδώσει στο ΥΠΕΣ έγγραφα και καταστάσεις με το ΥΠΕΣ να τον προειδοποιεί με κυρώσεις. Τελικά ο κοινοτάρχης Αργάκας μπροστά στο ενδεχόμενο το ΥΠΕΣ να κάνει πράξει τις προειδοποιήσεις του, συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα το ΥΠΕΣ να μην προχωρήσει. Ωστόσο το ΥΠΕΣ θα παρακολουθεί στενά τον εν λόγω κοινοτάρχη μέχρι τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η Αργάκα

Κοινοτάρχης Αργάκας είναι ο Σπύρος Πελοπίδα. Η συγκεκριμένη κοινότητα παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποια από αυτά και με πολιτική υφή. Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί για τις επερχόμενες εκλογές. Εκλογή στο νέο κοινοτικό συμβούλιο διεκδικούν εννέα υποψήφιοι αριθμός δυσανάλογος με το εκλογικό σώμα του χωριού που ανέρχεται στους 750 ψηφοφόρους.

Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι η Αργάκα είναι η γενέτειρα του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με το πολιτικό παρασκήνιο να μην αφήνει ασχολίαστο το γεγονός αυτό. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και τα σχόλια για την άρνηση, αρχικά, του κοινοτάρχη να συνεργαστεί με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κοινοτάρχης Αργάκας στις Προεδρικές Εκλογές είχε στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη με το πολιτικό παρασκήνιο να βλέπει «εχθρική» κίνηση από τον ίδιο προς την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση