ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα ονόματα, οι στόχοι και οι διεργασίες των Οικολόγων ενόψει δημοτικών και ευρωεκλογών

Πώς απαντά ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου στο ενδεχόμενο να υπάρχει το όνομα του Σενέρ Λεβέντ στο ευρωψηφοδέλτιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τα επόμενα βήματα των Οικολόγων ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, μίλησε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Κημήτρη, ο πρόεδρος του Κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Όπως ανέφερε έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη διπλή εκλογική αναμέτρηση Ιουνίου και ότι διερευνάται η πιθανότητα συμμετοχής Τουρκοκυπρίου στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων. Δήλωσε μάλιστα ότι είτε θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ή τελειώνει η πολιτική του πορεία σε εκλεγμένη θέση».

Οι στόχοι για τις ευρωεκλογές

Μιλώντας για τον στόχο του Κινήματος το οποίο κατέρχεται αυτόνομα στις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως στόχος είναι να εκλέξει βουλευτή. «Έχουμε αναθέσει στον Εκτελεστικό μας να ετοιμάσει κατάλογο με πιθανά ονόματα που μπορούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο και στον Κυριάκο Τσιμίλλη να διερευνήσει την πιθανότητα συμμετοχής Τουρκοκυπρίου στο ευρωψηφοδέλτιο». Τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να υπάρχει εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιό «και του άλλου μεγάλου κομματιού της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι οι Τ/κ με ταυτότητα της Κ.Δ». Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο όνομα και αν αυτό είναι ο Σενέρ Λεβέντ, ο Πρόεδρος του Κινήματος διευκρίνισε «το 2019 είχαμε συζητήσει με τον Σενέρ Λεβέντ. Τώρα η συζήτηση δεν είναι με τον Σενέρ. Σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε ονόματα». Κληθείς να πει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει, αλλά Ιανουάριο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτό. «Είναι διάφορα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται η θητεία μου στην ηγεσία του Κινήματος. Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής, διότι έχουμε όριο δύο θητειών. Επομένως τον Μάιο του 2026 θα πάω να ηρεμήσω και να σταματήσω να πίνω χάπια της πίεσης! Άρα είτε θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ή τελειώνει η πολιτική μου πορεία σε εκλεγμένη θέση. Έχω και πολλά άλλα πράγματα με τα οποία θέλω να ασχοληθώ», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς γιατί είπε ότι με το τέλος της βουλευτικής θητείας, τελειώνουν και τα χάπια της πίεσης, ο κ. Θεοπέμπτου εξήγησε πως «βλέπεις όσα συμβαίνουν στη Βουλή και δεν αντέχεις. Δεν υπάρχει προγραμματισμός. Δεν νιώθεις καλά για το μέλλον. Για παράδειγμα οι ρύποι. Έχει από το 2005 που ξέρουν ότι συνεχώς θα πληρώνουμε περισσότερα και δεν έκανε κανένας τίποτα. Φέτος θα πληρώσουμε 300 εκατομμύρια για ρύπους. Είναι το ένα τρίτο του λογαριασμού του ηλεκτρισμού του φτωχού κόσμου και δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό». Σε σχέση με τις προσδοκίες, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι ανέλαβε την ηγεσία των Οικολόγων με συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης στις εσωτερικές λειτουργίες, την τεχνολογία, την προβολή νέων προσώπων, «πράγματα που έχουν γίνει και την ανανέωση του καταστατικού που θα συμπληρωθεί σε δύο μήνες».

Οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές

Σε σχέση με τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Θεμοπέμπτου ανέφερε πως η προσπάθεια είναι το Κίνημα να έχει ψηφοδέλτια παντού. «Ξεκίνησαν να μας προσεγγίζουν άτομα που θέλουν να είναι υποψήφιοι και θα γίνουν και επαφές με κόμματα για συνεργασία σε ό,τι αφορά δημάρχους και αντιδημάρχους. Να εξηγήσω όμως ότι το κίνημα δεν παρεμβαίνει στις επιλογές των επαρχιακών επιτροπών που επιλέγουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι και στις βουλευτικές εκλογές και στις δημοτικές. Έχουν μεγάλη αυτονομία π.χ. η επαρχιακή Πάφου ανακοίνωσε ποιον θα στηρίξει για δήμαρχο και εγώ το έμαθα από την ανακοίνωσή τους», διευκρίνισε. Στόχος, συνέχισε, είναι να υπάρχουν δυνατοί υποψήφιοι και επομένως «καλές πιθανότητες για να εκλέξουμε και δημάρχους και αντιδημάρχους. Δεν μπορώ να πω ονόματα, διότι δεν έχουν εξαγγείλει επίσημα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση