ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Τουρκικές παραβιάσεις σε συναντήσεις Αναστασιάδη με Τουσκ και Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει το βράδυ της Τρίτης στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. στην επόμενη περίοδο.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε πως ο Πρόεδρος είχε νωρίτερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ και την Καγκελλάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ.

Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων έθεσε το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας μέσα στην Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τόσο ο κ. Τουσκ όσο και η κα. Μέρκελ επανέλαβαν τη σαφή αντίθεση τους σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας και εκδήλωσαν συμπαράσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία. Συζητήθηκαν, εξάλλου, τα περαιτέρω βήματα και ο συντονισμός ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια της αποψινής Συνόδου-δείπνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά και με άλλους ηγέτες κρατών.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε την Τετάρτη στη σύσκεψη ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παράνομες ενέργειες και προκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X