ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι τρείς αποφάσεις του Προέδρου για τους πυρόπληκτους

Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων της πύρινης τραγωδίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα ήθελε για μία ακόμη φορά να εκφράσει τη βαθύτατη του θλίψη για την απώλεια ζωών κατά την διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα και να επαναλάβει ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων της πύρινης τραγωδίας.

Την ίδια στιγμή δηλώνει την ετοιμότητα, τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης, για παροχή της όποιας βοήθειας κρίνεται σκόπιμη σε όσους των συμπολιτών μας έχουν υποστεί ζημιές απόρροια της τραγωδίας, η οποία μετρά την επόμενη μέρα και σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Προέδρου της Δημοκρατίας για άμεση, ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς, είχε σήμερα σειρά συναντήσεων και επικοινωνιών με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Συγκεκριμένα:

1. Με παρέμβαση του Προέδρου έχουν αποσταλεί σε όλα τα πληγέντα χωριά ηλεκτρογεννήτριες, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές που υπήρξε διακοπή. Αυτή τη στιγμή, στους πυρήνες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων έχει, ήδη, αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρισμού.

2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε σαφείς οδηγίες για επαναπροκήρυξη της προσφοράς και άμεση αγορά μεταφερόμενου συντονιστικού κέντρου ελέγχου, η οποία για λόγους εγειρόμενων ενστάσεων δεν είχε προωθηθεί, με στόχο τη βελτίωση του επιτόπου συντονισμού των μονάδων που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

3. Δόθηκαν οδηγίες όπως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη κατατεθούν εισηγήσεις για τη λήψη των πρώτων μέτρων με στόχο την οικονομική στήριξη των πληγέντων, καθώς και την αξιολόγηση των υπολοίπων πτυχών που προκύπτουν από την τραγωδία.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο Πρόεδρος της Διαφθοράς και της Διχοτόμησης εργαλειοποίησε ακόμη μία κρίση και τραγωδία γιά την εκλογή του σε τρίτη θητεία. Είναι θεατρικός παραγωγών πλέον του είδους κι η μόνιμη ανικανότητα το ΑΚΕΛ να προνοήσει, να αντιληφθεί και να εκπονήσει πολιτικό λόγον επ`αυτών των πολύ καταστροφικών του προθέσεων είναι ο λόγος που ο τόπος κινδυνεύει άμεσα πλέον να ζήσει μιά ακόμη τραγική θητεία του Ν.Α διανθισμένη από τα προσφιλή του στοιχεία: αχαλίνωτη διαφθορά, πλήρης ατιμωρησία και βέβαίως ένα Λαό που να σκύβει αδιαμαρτύρητα. Οι Τούρκοι δεν είναι πλέον ο χειρότερος μας εφιάλτης. Είναι ο Πρόεδρος της Διαφθοράς και της Διχοτόμησης που επιθυμεί τρίτη θητεία γιά να οκλοκληρώσει το έργο του! Με την κρισιμότητα των καιρών και με την πρόσφατη αποχώρηση του Α. Κυπριανού από το ΑΚΕΛ ώς ΓΓ και αντικατάσταση του με τον νεοφώτιστο και μέτριο νέο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ο ΝΑ θα τα καταφέρει!

Θεοχάρης Θεοχάρης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση