ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ: Ζητά οικονομική στήριξη από Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε σε δηλώσεις του ότι χρειάζονται συνεργασίες για να μπορέσει το ψευδοκράτος να ενισχυθεί οικονομικά

ΚΥΠΕ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε σε δηλώσεις του ότι χρειάζονται συνεργασίες για να μπορέσει το ψευδοκράτος να ενισχυθεί οικονομικά και υποστήριξε ότι έστω και αν αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν ορισμένες «οικονομικές και διπλωματικές δυσκολίες», ο τουρκοκυπριακός «λαός» προσπαθεί να αντισταθεί κατά των πιέσεων που του ασκούνται να γίνει «μπάλωμα» στους Ελληνοκύπριους.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, δημοσίευμα στην «Γκιουνές» αναφέρει ότι, μιλώντας ως προσκεκλημένος των Συνδέσμων Αζερμπαϊτζάν Τουρκίας σε έκθεση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Το Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν» με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την κατάληψη του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι οι αδικίες και τα εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων στόχο έχουν να τους πτοήσουν.

«Χρειάζεται να υποστηριχτεί η τδβκ ενισχύοντας την συνεργασία ειδικά στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού με τα αδέλφια μας στο Αζερμπαϊτζάν και στο Πακιστάν και με τα άλλα κράτη του τουρκικού κόσμου», ανέφερε επαναλαμβάνοντας ότι Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτος είναι «ένα έθνος τρία κράτη».

Σημειώνοντας ότι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η νίκη του Αζερμπαϊτζάν ήταν και δική τους νίκη, αλλά και της Τουρκίας και ολόκληρου του τουρκικού κόσμου.

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι με την δύναμη που πήραν από την Τουρκία, οι Τουρκοκύπριοι αντιστάθηκαν στην «γενοκτονία και στην τυραννία», ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «έναντι κάθε είδους επιθέσεων με τίμημα να μας αφανίσουν, δεν τους χαλαλίσαμε το όνειρο της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, αντισταθήκαμε στις επιθέσεις».

Μιλώντας σε ΜΜΕ από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τατάρ ευχήθηκε με τον καιρό να αναπτυχθούν οι σχέσεις του ψευδοκράτους με το Αζερμπαϊτζάν και να αυξηθεί η συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και αλλού. Ευχήθηκε επίσης να έρχονται περισσότεροι τουρίστες, φοιτητές και επενδυτές από το Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα.

Απευθυνόμενος στον Τύπο του Αζερμπαϊτζάν, ο Τατάρ είπε ότι θα χαρούν να τους δουν ανάμεσά τους κατά τους εορτασμούς για την 38η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση