ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτάι: Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Κύπρος

«Οι νέοι της τδβκ δεν έχουν θέση μόνο στο νησί αλλά τα 780 χιλιάδες χλμ εδάφη της πατρίδας είναι και δικά σας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Το να είναι ισχυρή η Τουρκία, όρθια στα πόδια της, σημαίνει ότι είναι ισχυρή η Κύπρος, όρθια στα πόδια της», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Επανέλαβε ότι η πολιτική ισότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επίλυση του Κυπριακού.

Σε συνάντησή τους με νέους Τ/Κ που επισκέφθηκαν το προεδρικό στην Άγκυρα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι «είναι σημαντικό οι νέοι τόσο στην Τουρκία όσο και στην τδβκ να αναλάβουν ρόλο στην πολιτική και να επιδείξουν όρθια στάση για τις λύσεις των προβλημάτων», προσθέτοντας ότι οι νέοι θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ισχυρών γεφυρών μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας. «Οι νέοι της τδβκ δεν έχουν θέση μόνο στο νησί αλλά τα 780 χιλιάδες χλμ εδάφη της πατρίδας είναι και δικά σας. Αυτή τη στιγμή είστε στο σπίτι σας, δεν είστε φιλοξενούμενοι. Όπως φιλοξενούμε τις δικές μας οργανώσεις εδώ, το ίδιο φιλοξενούμε κι εσάς», ανέφερε.

Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι η πολιτική ισότητα των δύο πλευρών στην Κύπρο είναι εκ των ων ουκ άνευ, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ειρήνη με βάση την αρχή της μειοψηφίας. Για το μέλλον σας πρέπει να έχετε οι ίδιοι λόγο. Αυτό είναι ανθρώπινο. Υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Βλέπετε από που προέρχεται το ενδιαφέρον για την περιοχή. Αυτό είναι κάτι που συζητείται σήμερα, αλλά είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αφού στο νησί υπάρχουν «δύο λαοί» πρέπει να γίνει αυτός ο δίκαιος διαμοιρασμός. Αυτή η ευημερία είναι εκείνων που ζουν στο νησί και πρέπει να μοιραστεί ισότιμα στις δύο πλευρές», υποστήριξε ο Φουάτ Οκτάι.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να σπάσει η μύτη κανενός στην Κύπρο. «Όποιος και να κάνει ό,τι και να κάνει, όποιος και να πει ό,τι και να πει, ακόμη και αν ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Δεν μας ενδιαφέρει καν», είπε ο Φουάτ Οκτάι και πρόσθεσε: «Η πατρίδα στην οποία ζούμε δεν αποτελείται μόνο από έδαφος, είναι ένα ιερό μέρος ο οποίος έχουμε ποτίσει με αίμα σε κάθε του εκατοστό. Και η Κύπρος είναι έτσι. Γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά από που μέχρι που έφτασε η τδβκ. Το να είναι ισχυρή η Τουρκία όρθια στα πόδια της, σημαίνει ότι είναι ισχυρή η Κύπρος, όρθια στα πόδια της. Είναι πολύ μα πολύ σημαντικό για μας να έχετε αυτοπεποίθηση και να έχετε το κεφάλι σας ψηλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X